Laddar Evenemang
Hitta Evenemang

Evenemangsvynavigation

Kommande Evenemang

Evenemang List Navigering

april 2018

Fördjupningskurs avloppsteknik

12 april13 april
Karlstad Karlstad, Sverige + Google Map

Utbildningen omfattar två dagar och genomförs i samarbete med Miljösamverkan Värmland och bygger vidare på utbildningen Juridik och teknik för små avlopp som hölls i Karlstad 5-6 april 2017.

Mer information »

Juridik och teknik för små avlopp

17 april18 april
Quality Hotel View, Hyllie stationsväg 29
Malmö, 215 32
+ Google Map

Två utbildningsdagar med tre experter från Avloppsguidens Fråga experten. Föredrag varvas med diskussionspass utifrån deltagarnas behov. Vi vill stödja dig att bli bättre på att handlägga ärenden som rör små avlopp så att du känner dig säkrare i inspektörsrollen. Utbildningen ger en grundläggande genomgång av juridik och teknik samt fördjupning inom området små avlopp.

Mer information »

Va-kommunikation

24 april kl 09:0016:30
Göteborgs stadsmuseum, Norra hamngatan 12
Göteborg, Sverige
+ Google Map

En utbildningsdag med fokus på va-kommunikation och va-rådgivning vid va-utbyggnad i omvandlingsområden samt hur vi kan använda kommunikation på ett effektivt sätt i tillsynen av små avlopp. Utbildningen blandar experter och kommunexempel och riktar sig till dig som arbetar som va-strateg, projektledare inom va, va-rådgivare eller på miljökontor.

Mer information »
maj 2018

Funktionskontroll små avlopp

3 maj
Stockholm Stockholm, Sverige + Google Map

En utbildningsdag som presenterar resultat och slutsatser från utvecklingsprojekt om funktionskontroll av små avlopp i Sverige och i våra nordiska grannländer. Dagen innehåller både grundläggande genomgång av hur funktionskontroll och provtagning kan ske i praktiken samt diskussioner om hur funktionskontroll av alla typer av små avloppsanläggningar kan införas i framtiden.

Mer information »

Juridik och teknik för dagvatten

8 maj kl 08:3017:00
Scandic Linköping City, Tanneforsvägen 51
Linköping, 582 54 Sverige
+ Google Map

Är du intresserad av att lära dig mer om vilken lagstiftning som är relevant vid dagvattenrelaterade frågor? Behöver du veta mer om hur funktionen hos olika dagvattenanläggningar och när de är lämpliga att anlägga? Då är VA-guidens utbildning något för dig!

Mer information »

Avløpskonferansen 2018 – Små avløp, store utfordringer

23 maj24 maj
Campus Ås, Universitetstunet 3
Ås, 1430 Norge
+ Google Map

NIBIO (Norsk institutt for bioøkonomi) och NMBU (Norges miljø- og biovitenskapelige universitet) arrangerar den återkommande Avløpskonferansen – små avløp, store utfordringer på Campus i Ås. Konferansen hålls på norska och tar upp aktuella frågor och samlar många olika aktörer som är yrkesverksamma inom området små avlopp i Norge.

Mer information »

Nätverksträff för alla intresserade av små avlopp i kretslopp

24 maj
Töreboda, Sötåsenvägen 6
Töreboda, 545 91 Sverige
+ Google Map

På vårens nätverksträff blir det föredrag, diskussioner och studiebesök till Törebodas anläggning för hygienisering av klosettvatten. Inbjudan och program kommer inom kort. Frågor? Kontakta Ebba af Petersens: ebba.af.petersens@wrs.se

Mer information »
juni 2018

Kommunens ansvar enligt 6 § vattentjänstlagen

5 juni
Stockholm Stockholm, Sverige + Google Map

En utbildningsdag om kommunens ansvar enligt §6 vattentjänstlagen (LAV). En högaktuell fråga då utredningen om hållbara vattentjänster förväntas vara klar under våren 2018. Dagen innehåller föredrag från kommuner och experter samt diskussioner om hur de nya lagförslagen kommer påverka kommunernas va-planering.

Mer information »
+ Export Events