19-20 september, Fördjupningskurs dagvatten med fokus tillsyn i Malmö

VA-guiden erbjuder under hösten 2018 en tvådagars utbildning om tillsyn av dagvatten. Under kursen går vi igenom hela processen, från tidig planering enligt PBL till tillsyn av anläggningar enligt miljöbalken. Även lag om allmänna vattentjänster kommer att beröras. Under kursen diskuteras även olika renings- och avledningstekniker.

Ett fältbesök ingår i utbildningen för att studera nya reningstekniker och diskutera dagvatten från miljöfarliga verksamheter. Kursdeltagarna kommer att få ta del av erfarenheter av tillsynarbete från miljöinspektörer på Malmö stad.

Frågeställningar som kommer att beröras är bland annat; vilken roll har miljöinspektören i plan- och byggprocessen, hur läser man en dagvattenutredning, kan och bör man skriva tillståndsvillkor och vad kan vara viktigt att fokusera på vid tillsyn över olika typer av dagvattenanläggningar? Vi bedömer att den som redan har viss kunskap om miljöbalken har bäst förutsättningar att tillgodogöra sig kursen.

Datum: 19-20 september
Tid: Dag 1: 8.30-16.30, Dag 2: 8.30-16.00
Arrangör: VA-guiden AB
Frågor om kursen: Vilhelm Feltelius, vilhelm.feltelius@vaguiden.se, 018-10 57 03
Plats: High Court Malmöhusvägen 1, 211 18 Malmö (länk till karta)
Pris: Early bird (t.o.m. 1 augusti):
Medlemmar: 7 200 kr exkl. moms.
Ej medlemmar: 8 500 kr exkl. moms.
Pris fr.o.m. 2 augusti:
Medlemmar: 8 500 kr exkl. moms.
Ej medlemmar: 9 500 kr exkl. moms.
I kursavgiften ingår fika och luncher.
Sista anmälningsdag: 12 september eller när kursen är fullbokad.

Inbjudan och Program (pdf)

Se alla VA-guidens utbildningar

Anmälan
Obs! För att kunna hantera din bokning till utbildningen, behöver vi lagra uppgifter som du lämnat, varav en del är personuppgifter. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i VA-guidens integritetspolicy i sin helhet här.

ANMÄLAN ÄR STÄNGD

DELA