VD för VA-guiden – ett ovanligt företag med ovanliga möjligheter

Under hösten lämnar Mattias Mattsson VA-guiden för nya utmaningar. Därför söker vi dig som brinner för och har erfarenhet av vatten- och avloppsområdet och är beredd att leda och utveckla VA-guiden som den unika aktör vi är. VA-guiden verkar för att underlätta vardagen för våra medlemmar, husägare och övriga yrkesverksamma inom små avlopp, dagvatten och va-planering.

Är du en person som ser till att ha roligt tillsammans på jobbet samtidigt som du skapar förutsättningar för personal och verksamhet att lyckas uppfylla visioner och mål?

Du får ansvar för våra mycket uppskattade tjänster vaguiden.se och avloppsguiden.se, den ledande och årliga konferensen inom området Vatten Avlopp Kretslopp och förmånen att arbeta med vår mycket engagerade och kompetenta personal med redaktion i Uppsala och kundtjänst i Skyllberg i Askersunds kommun.

Ditt uppdrag

Som VD för VA-guiden ansvarar du för att leda och utveckla VA-guidens verksamhet genom att koordinera och stötta företagets arbetsgrupper. Förutom ledarrollen kommer du beroende på din bakgrund även delta i det dagliga arbetet med att exempelvis förstärka det redaktionella arbetet, marknadsföra och sälja företagets tjänster och/eller bidra till arbetet med vår konferens etc.

Som VD kommer du i hög grad styra vilka angelägna aktiviteter VA-guiden kommer att driva för att underlätta vardagen för företagets målgrupper.

Din bakgrund

Vi önskar att du har erfarenhet och ämneskunskap inom ett eller flera av VA-guidens verksamhetsområden: va-planering, dagvatten eller små avlopp.

Du har ledarerfarenhet och rimligen haft personalansvar och det är meriterande med ekonomiansvar samt erfarenhet av marknadsföring och försäljning. Goda relationer, kommunikation och nätverksbyggande är avgörande för VA-guidens verksamhet. Därför är det en fördel om du har erfarenhet av att planera och genomföra konferenser och utbildningar eller motsvarande, har erfarenhet av att arbeta journalistiskt eller arbetat med digital kommunikation via hemsidor, nyhetsbrev och sociala medier.

Om dig

Som person är du är driven och målinriktad. Du är en social och kommunikativ god ledare och du engageras av de utmaningar som vi och våra kunder står inför. Du kan prioritera och trivs med att samordna arbetsprocesser. Som ledare stöttar du ditt team och du tycker om att uppmuntra och inspirera dina medarbetare. Relationer och nätverk är viktigt för VA-guidens verksamhet, därför ser vi att du har lätt för att knyta kontakter och bygga nätverk.

VA-guiden

Med hjälp av oberoende, heltäckande och tillförlitlig information på vaguiden.se kan yrkesverksamma inom va-planering, dagvatten och små avlopp hålla sig uppdaterade, öka sin kunskap och ta del av varandras erfarenheter. VA-guiden har kunder över hela landet.

I dagsläget använder 230 kommuner och 40 företag VA-guidens tjänster. VA-guidens verksamhet handlar även om att skapa möten inom va-branschen och arrangerar därför den årliga konferensen och mötesplatsen Vatten Avlopp Kretslopp samt utbildningar inom våra ämnesområden. VA-guiden driver även avloppsguiden.se med information för husägare med enskilt avlopp. Avloppsguiden har över 25 000 unika besökare per månad.

För närvarande består personalstyrkan av sju personer med kontor i Uppsala och Skyllberg i Askersunds kommun.

Information om tjänsten

Placering: Uppsala eller Skyllberg. (Det viktiga är att verksamheten fungerar ihop och utvecklas på ett bra sätt.)
Omfattning: Tillsvidareanställning

Välkommen med din ansökan!
Skicka ansökan med CV och motiverande personligt brev till rekrytering@vaguiden.se senast 30 september 2019. Urval och intervjuer sker löpande. Annonsen för utskrift

Kontakt
Vid frågor, skicka e-post till rekrytering@vaguiden.se eller ring någon av oss:
Anders Fredricsson, 073- 722 53 88 (styrelseordförande),
Marie Strand, 018-10 57 01 (redaktör).