Platsannons: RISE söker 3 projektledare inom VA

Nu har du chansen att vara med och utveckla hållbara system för dagvatten, resursåterförande avlopp samt vattenförsörjning och vattenanvändning i samhället. RISE (Research Institutes of Sweden) söker tre projektledare inom forskning och innovation (FOI) för:

  • Hållbar dagvattenhantering (referensnummer 2021/149)
  • Resursåterförande avlopp (referensnummer 2021/151)
  • Vattenförsörjning och vattenanvändning (referensnummer 2021/150)

Arbetsbeskrivning projektledare hållbar dagvattenhantering

Om rollen

En betydande del av arbetet kommer att bestå i att utveckla och driva forsknings- och innovationsprojekt inom dagvattenområdet tillsammans med kommunala tjänstemän, myndigheter, fastighetsägare, teknikleverantörer, konsulter och akademi. Det är vår övertygelse att dagvatten ska hanteras på ett långsiktigt och hållbart sätt med hänsyn till vårt ständigt förändrade klimat och den pågående urbaniseringen. Som projektledare kommer du att arbeta i nära samverkan med forskare och projektledare inom bland annat stadsplanering, beslutstöd, klimatanpassning, test och demo, digitalisering, GIS och visualisering.

Vem är du?

För att bli framgångsrik i rollen som projektledare inom hållbar dagvattenhantering hos oss ser vi att du har erfarenhet från utveckling, innovation och/eller forskning inom dagvatten eller närliggande områden. Din grundutbildning kan vara teknik, naturvetenskap, landskapsingenjör eller samhällsvetenskap. Du har i din forskning eller efter examen arbetat nära behovsägare som t.ex. kommun, industri eller markägare med dagvattenfrågor. Du har erfarenheter av projektledning inom svenska och gärna även internationella projekt.

Därutöver ser vi gärna att du har någon av följande meriter:

Du har erfarenhet av att leda stora samverkansprojekt, såsom förvaltningsövergripande kommunala projekt eller innovationsprojekt med en mix av projektpartners i form av universitet/institut, företag, kommuner och myndigheter.

Du är lanskapsingenjör, landskapsarkitekt, urbanekolog eller motsvarande med ett stort intresse för stadsgrönska och dagvatten.

Du är planerare med lång erfarenhet av stadsbyggnadsprojekt enligt den kommunala planeringsprocessen och har därtill ett stort intresse för dagvattenfrågor.

Som person har du god analytisk förmåga, och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska såväl som på engelska. Du är van att arbeta i projektform och i samverkan med kollegor och externa samarbetspartners. Vi sätter ett stort värde på förmåga att skapa goda relationer för fruktsamma projektsamarbeten.

Läs mer, projektledare hållbar dagvattenhantering

Arbetsbeskrivning projektledare inom resursåterförande avlopp

Om rollen

Vi söker dig som vill arbeta med avloppsfrågor i en cirkulär ekonomi, i svenska och internationella forsknings- och innovationsprojekt. Tjänsten är inriktad på att utveckla, leda och genomföra projekt inom resursåterförande avloppshantering.

Vem är du?

För att bli framgångsrik i rollen som projektledare hos oss söker vi dig som är civilingenjör eller motsvarande inom t ex kemi-, miljö- och vatten-, ekosystem- eller väg- och vattenteknik. Du bör ha utbildning och gärna arbetslivserfarenhet inom processer för avloppsrening, kretslopp av näringsämnen eller modellering av vattenreningsprocesser. Du har god analytisk förmåga och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Läs mer, projektledare inom resursåterförande avlopp

Arbetsbeskrivning projektledare inom vattenförsörjning och vattenanvändning

Om rollen

Vi söker dig som vill vara med och utveckla vårt forsknings- och innovationsområde vattenförsörjning och vattenanvändning. I vattenförsörjningsområdet ingår projekt som fokuserar på en hållbar hantering av råvattenresurser, vattenrening, distribution och vattenanvändning i samhällets olika sektorer. En betydande del av ditt arbete som projektledare kommer att bestå i att utveckla och genomföra forsknings- och innovationsprojekt tillsammans med oss andra inom området och att utveckla samarbeten med kommun, företag och universitet samt att skriva forskningsansökningar.

Vem är du?

I rollen som projektledare inom vattenförsörjning och vattenanvändning hos oss kommer du att arbeta med alla hållbarhetsperspektiv, såväl miljömässiga, ekonomiska som sociala aspekter. Din grundutbildning kan vara inom teknik, naturvetenskap, geologi, nationalekonomi eller samhällsvetenskap. Du är en utåtriktad person som genuint gillar att arbeta tillsammans med andra mot högt uppsatta mål. Du har god analytisk förmåga, och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska såväl som på engelska.

Läs mer, projektledare inom vattenförsörjning och vattenanvändning

Om oss

Enheten Urban Water Management arbetar med system- och innovationsfrågor inom vattenförsörjning, avlopps- och dagvattenhantering i nära samverkan med universitet, industri och VA-organisationer. Vår breda expertis inom kunskapsområdena är en framgångsfaktor för innovationsprojekt. Vi arbetar i projektform med ett brett spann av sakfrågor från storskaliga avloppssystem till källsorterande system, från kommunala reningsverk till småskaliga lokala lösningar. I fokus för våra projekt finns alltid system- och hållbarhetsfrågor. Vi arbetar såväl nationellt som internationellt. För närvarande är vi 15 medarbetare och finns i Stockholm, Göteborg, Lund, Uppsala och Linköping.

Är vi rätt för varandra?

Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner.

Mer information och ansökan

Alla tjänsterna är tillsvidareanställningar. Tjänsternas placeringar kommer att vara i Stockholm, Uppsala eller efter överenskommelse på någon av verksamhetens orter.

Välkommen med din ansökan senast den 23 april

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta enhetschef Erik Kärrman på telefon 010-516 63 32.

Våra fackliga representanter är Lazaros Tsantaridis, Sveriges Ingenjörer, 010-516 62 21 och Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61.

Vi vill ha din ansökan senast den 23 april 2021. Här ansöker du:

Projektledare hållbar dagvattenhantering

Projektledare inom resursåterförande avlopp

Projektledare inom vattenförsörjning och vattenanvändning