Platsannons: Ecoloop söker projekt- och utvecklingsstrateg inom VA

Ecoloop söker dig som vill vara med och utveckla framtidens hållbara VA-försörjning. Arbetar du idag på VA-bolag, kommun eller som konsult och känner att du från och med 2022 vill ha en aktiv roll i arbetet med att utveckla hållbart och cirkulärt VA? Då ska du söka jobbet som projekt- och utvecklingsstrateg inom VA hos oss på Ecoloop.

Sista ansökningsdag: 2021-11-01


Vi driver och deltar i förstudier, utredningar och utvecklingsprojekt i nära samarbete med VA-huvudmän, kommuner, näringsliv och myndigheter. Hos oss får du möjlighet att bidra med din kunskap och erfarenheter både i tidiga skeden och i genomförande av konkreta projekt. Din bakgrund kan vara inom VA och vatten, bygg och anläggning, miljö och hållbarhet eller liknande.

Erfarenhet och kompetens: Det är centralt att du har sinne för affärer och är road av att knyta ihop aktörer. För tjänsten krävs högskole-/universitetsutbildning och flerårig adekvat erfarenhet inom VA och/eller avfall och återvinning. Erfarenhet och kompetens inom projektledning, processtyrning, underhållsplanering, samhällsbyggnad, VA-juridik och ekonomi är meriterande.

Arbetsuppgifter: Du kommer huvudsakligen arbeta som expert och strategisk rådgivare på konsultbasis och i FoU-projekt. Du får en roll som projektledare och expert med ansvar för genomförande av projekt, offerering och kundrelationer. I dina arbetsuppgifter ingår att i tidiga skeden i samhällsbyggnadsprocessen arbeta för att utveckla hållbara VA- och avfallslösningar. De första uppdragen kan vara projekt med fokus på framtida resurssmarta system och tekniker för vattenförsörjning, avloppsrening och dagvattenhantering. I arbetet ingår tex förstudier i form av riskanalyser och vägvalsutredningar, jämförelse och optimering av reningsprocesser, samt i genomförandefas att ta fram förfrågningsunderlag och genomförandeplaner. Du kommer arbeta med uppdrag i hela landet och resor förekommer.

Dina egenskaper: För att lyckas i rollen tror vi att du som person är drivande, nyfiken och har ett stort engagemang. Du ska vara resultatorienterad och initiativtagande med ett strategiskt och övergripande synsätt. Det är viktigt att du har förmågan att sätta dig in i detaljerna samtidigt som du hela tiden har fokus på helheten. Du kommer att vara involverad och delaktig i konsultgruppens planering och strategi där viktiga ledord är ekonomi, robusthet och cirkulära och långsiktigt hållbara system. I rollen kan du även komma att fungera som ledare och/eller chef.

Unikt arbetssätt: Hos oss får du ett unikt och attraktivt arbete tillsammans med ett härligt och inspirerande gäng som driver utveckling.

Läs mer: Annonsen hos Ecoloop


För ytterligare information om tjänsten, kontakta:
Bo Svedberg, VD Ecoloop, bo.svedberg@ecoloop.se, 073-030 04 10.

Ansökan/intresseanmälan skickar du in senast 1 november 2021!