Platsannons: Uppsala söker en till två miljö- och hälsoskyddsinspektörer

Du kommer först och främst att ha tillsyn av äldre avloppsanläggningar och handlägga ansökningar om nya enskilda avlopp.

Är du engagerad, målinriktad och gillar att ha ett eget ansvar? Vill du vara med och påverka hur Uppsala utvecklas och hur miljö- och hälsoskyddsfrågor stärks och utvecklas i en växande stad? VA och områdesskydd i Uppsala behöver nu tillsätta en miljö- och hälsoskyddsinspektör som tar ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat.

Hos oss får du inte bara ett roligt jobb och trevliga kollegor, du får också möjlighet att göra skillnad i samhället – på riktigt. Sök idag och bli en central del av vårt viktiga arbete!
Sista ansökningsdag: 2021-10-03

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online.
Använd denna länk: Sök jobbet

På miljöförvaltningen i Uppsala kommun arbetar vi för en hållbar samhällsutveckling och för att skapa goda och hälsosamma livsmiljöer för alla invånare i kommunen. Miljöförvaltningen arbetar med tillsyn av miljöfarliga verksamheter, hälsoskydd, livsmedelskontroll, alkoholtillsyn och lantmäteri. Vi är cirka 80 medarbetare som från årsskiftet kommer att flytta in i stadshuset som ligger nära centralstationen med goda kommunikationer. Vår värdegrund är att göra skillnad och arbeta tillsammans och välkomna nyskapande och vi vill att du ska vara med och påverka och bidra till det.

Läs mer om avdelningen för enskilt vatten och avlopp hälsoskydd och områdesskydd

Ditt uppdrag

I den här rollen kommer du först och främst att ha tillsyn av äldre avloppsanläggningar och handlägga ansökningar om nya enskilda avlopp. Detta innebär en del arbete i fält, men också att skriva till exempel rapporter och beslut.

Även andra arbetsuppgifter kan bli aktuella till exempel tillsyn av små reningsverk, handlägga anmälningsärenden och svara på remisser till plan- och byggnadsnämnden. Arbetet innebär en hel del kontakt med kommunens invånare. Du kommer att rapportera till avdelningschefen.

Din bakgrund

För att arbeta som miljö- och hälsoskyddsinspektör hos oss krävs det att du har högskoleutbildning med inriktning mot naturvetenskap. Vidare har du b-körkort. Har du erfarenhet av arbete som inspektör, handläggare eller konsult inom miljöfrågor helst med inriktning på små avlopp är det meriterande. Vi ser gärna att du har utbildning inom miljörätt och tillämpad utbildning i vatten och markfrågor som hydrologi, hydrogeologi och markvetenskap. Det är en fördel om du är van vid GIS och Ecos 2.

Du tar ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare är du en person som är bra på att strukturera, planera och prioritera sitt arbete samt att du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Du behöver också vara flexibel så att du vid behov kan ställa om till att kunna arbeta med andra uppgifter.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Diarienr: MHN-2021-00183
Arbetsplats: VA och områdesskydd
Förvaltning: Miljöförvaltningen

Om vår organisation

Välkommen till miljöförvaltningen. Vårt mål är att skapa en bra livsmiljö med ett friskt och tryggt Uppsala som utvecklas strukturerat och hållbart. Hos oss kan du arbeta med miljöskydd, hälsoskydd, livsmedelskontroll, lantmäteri och tillståndsgivning. Vi arbetar förebyggande med information och ansvarar för tillsyn genom att göra inspektioner, ta prover och inventera.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Information och upplysningar

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, se kontaktuppgifter i annonsen hos Uppsala kommun.

Sök jobbet

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online.
Använd denna länk: Sök jobbet

Sista ansökningsdag: 2021-10-03