Vem vill du nominera till Avlopp & Kretsloppspriset 2022?

Varje år delas Avlopp & Kretsloppspriset ut under konferensen Vatten Avlopp Kretslopp. Nu öppnas nomineringen till Avlopp & Kretsloppspriset 2022. Nomineringen är öppen till och med 31 december 2021.

Är det någon du saknar bland tidigare pristagare till Avlopp & Kretsloppspriset? Vet du någon eller några som bidragit till utveckling och nytänkande eller påskyndat införandet av miljö- och kretsloppsanpassade avloppssystem, som du tycker borde premieras? Även betydelsefulla insatser på temat vattenbesparing och vattenåtervinning som en del i avloppssystemet kan inrymmas i prisets statuter. Så passa på att nominera din kandidat till nästa års pristagare av Avlopp & Kretsloppspriset!

Priset = resestipendium och en del i en kretsloppsanpassad toalett

Priset består av ett resestipendium på 25 000 kr, en kretsloppsanpassad toalett i Afrika eller Asien genom organisationen Toaletter utan gränser och ett hedersdiplom. Pristagaren bjuds in att på nästföljande konferens hålla ett föredrag och presentera erfarenheterna från studieresan och sina tankar om miljö- och kretsloppsanpassning av avloppssystem.

Nomineringen ska innehålla:

  1. Namn på kandidat/kandidater
  2. En motivering. Berätta på vilket sätt har den nominerade bidragit till utveckling och nytänkande eller påskyndat införandet av miljö- och kretsloppsanpassade avloppssystem i Norden eller i länder med stort behov av förbättrad sanitet?
  3. Bifoga gärna underlagsmaterial (eller länkar till), t ex tidningsartiklar, rapporter, intervjuer, referensobjekt eller annat material som styrker motiveringen och ger juryn mer information om kandidaten.

Skicka ditt förslag på nominering senast 31 december 2021 till Ebba af Petersens, sekreterare för Avlopp & Kretsloppspriset, ebba.af.petersens@vaguiden.se,  tel 018-17 45 44.

Läs mer om Avlopp & Kretsloppspriset här.