Inbjudan 25 november- en förmiddag om Vattenkvalitet – Vad visar dricksvattenanalysen?

Erfarenhetsnätverket för Enskilt dricksvatten, EeVa, ger er möjlighet att kostnadsfritt delta på en kunskapsförmiddag om vattenkvalitet den 25 november, kl 09.00- 12.00.

På temat – Lokal variation av dricksvattenkvalitet kommer frågor kring radon och radioaktivitet i enskilt dricksvatten tas upp, tillsammans med uran och bly och olika reningstekniker för ämnena och förekomsten av organiska mikroföroreningar (t ex bekämpningsmedel) i enskilt dricksvatten.

Förmiddagen tar upp frågor om hur kvalitetsutmaningarna varierar över landet och hur medvetna kommuner och enskilda är av lokala kvalitetsproblem?

Deltar under förmiddagen gör föreläsare:

  • Kirlna Skeppström, Specialist radon och naturlig strålning, Bjerkling
  • Melle Säve-Söderbergh, Koordinator nationella samordningsgruppen dricksvatten, Livsmedelsverket
  • Rasmus Thunell, projektledare, Utvecklingscentrum för vatten, Norrtälje
  • Helfrid Schulte-Herbrüggen, Analytiker och projektledare, Ecoloop AB

Tid: 25 november kl 09.00 -12.00 (incheckning 08.45)
Pris: Kostnadsfritt
Frågor? kontakta Helfrid Schulte-Herbrüggen: helfrid.schulte-herbruggen@ecoloop.se

Vill du vara med? Anmäl dig senast 23 november, via detta formulär. En teamslänk kommer skickas ut efter sista anmälningsdag. Se även inbjudan här!

Mer om kunskapsdagen och EeVa

Seminariet anordnas av Ecoloop med finansiering från Länsstyrelsen Stockholm. Kunskapsdagen är en av flera aktiviteter som ingår i EeVa nätverkets verksamhet. Förutom kunskapsdagar om dricksvatten anordnar nätverket även nätverksträffar för diskussion och nätverkande med digital torsdagsfika. Första gången deltar man gratis, läs mer om här om nätverket på Ecoloops hemsida.