14 mars, Studiebesök på RecoLab och inspirationsföreläsning med Renata Chlumska

Vi smygstartar konferensen VAK 2023 tisdagen den 14 mars med studiebesök på RecoLab och inspirationsföreläsning med Renata Chlumska. Ett erbjudande till deltagare som har bokat sig till Vatten Avlopp Kretslopp i Helsingborg.

Obs! Begränsat antal platser, så först till kvarn gäller 😊

Program

När: Tisdag den 14 mars 2023
Tid: kl 16.00 – ca 18.30

16.00 – Presentation av RecoLab, Amanda Haux verksamhetsutvecklare på RecoLab/NSVA

16.30 – Studiebesök i mindre grupper varvas med mingel i RecoLab.
Vi bjuder på mingelsnacks!

17.30 – Inspirationsföreläsning med Renata Chlumska

Alla tider är cirkatider, med reservation för ändringar!


Plats: RecoLab, Atlantgatan 8, 252 25 Helsingborg
Anmälan: Till anmälningsformuläret (öppnas i ny flik)
Frågor: Marie Strand, tel 018-10 57 01, e-post: marie.strand@vaguiden.se
Arrangörer: VA-guiden och NSVA/RecoLab


Studiebesök på RecoLab

Välkommen till en härlig inspirationseftermiddag i kretsloppets tecken med studiebesök på RecoLab i Helsingborg. Anläggningen som bygger på det unika avloppssystemet tre rör ut och tar emot tre källsorterade avloppsfraktioner från stadsdelen Oceanhamnen, ett flöde för gråvatten, ett flöde för klosettvatten och ett flöde för kvarnat matavfall. På RecoLab finns även en testbädd för forskning och ett showroom där man kan fördjupa sig i olika projekt knutna till RecoLab.

Om Renata Chlumska

Renata Chlumska, vår kända svenska äventyrerska, var den första svenska kvinnan som besteg Mount Everest och har klarat av klätterutmaningen Seven Summits som innebär att man bestiger det högsta berget på varje kontinent. Renata har också paddlat, cyklat och gått runt hela USA, vilket tog henne över ett år. Hon avslutade expeditionen i Seattle och numera firar staden Renata Chlumska Day den 15 september, dagen hon gick i mål.

På ett underhållande och lättsamt sätt låter Renata publiken ta del av hennes äventyr runt om i världen. Renatas styrka som förläsare ligger i hennes förmåga att översätta de utmaningar hon stått inför och koppla dem till de utmaningar vi alla möter på hemmaplan.