5-6 december, Grundläggande teknik och juridik för små avlopp – webbutbildning

Röd stuga med vita knutar i skogsbrynet. I förgrunden ett stort träd och vårblommor.

Välkommen till en grundläggande utbildning om små avlopp via webben. Under de två dagarna varvas föreläsningar med diskussioner samt en och annan gruppövning. Sista anmälningsdag är den 29 november.

VA-guiden ger en grundläggande teknikgenomgång där vi beskriver de vanligaste systemen. Vi går igenom hur de är tänkt att fungera och bra saker att tänka på vid förarbete, installation och tillsyn. Under den andra kursdagen går Jonas Christensen, Ekolagen Miljöjuridik, igenom de centrala reglerna som berör handläggningen av de små avloppsanläggningarna.

Genomgångar av tekniker för småskalig avloppsrening och juridiken som rör små avlopp triggar såklart alltid tankar, idéer och reflektioner. Diskussionerna utgår från deltagarnas erfarenhet. Inför kursen bjuds du som deltagare in till en kurswebb med information, referensmaterial och länkar.

Översiktligt program (pdf)

Målgrupp

Utbildningen passar dig som är relativt ny inom området små avlopp. Utbildningen fokuserar i första hand på miljökontorens prövning av tillståndsansökningar. Vårt mål är att ge dig som inspektör grundläggande kunskaper för att hantera inkommande ansökningar. Även om du är ny på området utgår vi ifrån att du har vissa förkunskaper inom miljö- och hälsoskydd samt miljöbalken.

Utbildningen passar även dig som inte arbetar på myndighet men vill förstå miljökontorens perspektiv samt få bättre koll på regelverket som styr handläggningen av avloppsärenden.

Föreläsare

Björn Eriksson
Redaktör små avlopp
Jurist med en doktorexamen i miljörätt
Ekolagen Miljöjuridik i Uppsala AB
Mathias Hultberg
Redaktör små avlopp

Praktisk information

Datum: 5-6 december 2023.
Tid: 8.30-16.30 (båda dagarna).
Plats: Digitalt. En länk till utbildningen kommer att skickas ut till deltagarna efter sista anmälningsdatum. Vi använder oss av Microsoft Teams. Du behöver inte ha programvaran för att delta på utbildningen, utan kan ansluta via webbläsaren.
Anmälan: senast 29 november 2023 (Anmälan är bindande men kan överlåtas.).
Pris:
Medlem i VA-guiden små avlopp eller annonsör på avloppsguiden.se: 7500 kr, exkl. moms.*
Ej medlem eller annonsör: 9500 kr, exkl. moms.
Frågor om utbildningen: Elin Jansson, elin.jansson@vaguiden.se, 0583-406 74.

 

* Medlemskap innebär att du har ett personligt login till VA-guidens tjänster inom små avlopp. För frågor om medlemskap, kontakta Emmelie Lagemyr, emmelie.lagemyr@vaguiden.se

Anmälan

Anmälan är stängd. Hör av dig till Elin eller Björn om du har frågor.

Se alla VA-guidens utbildningar