5 mars, Domarna i PFAS-målen om dricksvatten – webbinarium

Välkommen att boka dig till VA-guidens webbinarium den 5 mars 2024 om domarna i PFAS-målen, vad domarna innebär och vad får de för konsekvenser. Föreläsare är Annika Carlsson och Gilbert Nordenswan från juristfirman Nordenswan Carlsson. Webbinariet är kostnadsfritt för VA-planeringsmedlemmar i VA-guiden.

Under detta 1-timmes webbinarium får vi ta del av de senaste domstolsavgörandena angående per- och polyfluorerade alkylsubstanser (PFAS) i dricksvatten. Föroreningarna är långlivade och PFAS i dricksvatten uppmärksammas allt oftare. Gränsvärdena för PFAS i dricksvatten kommer också att skärpas och de nya gränsvärdena träder i kraft 1 januari 2026 enligt Livsmedelsverkets föreskrifter om dricksvatten, LIVSFS 2022:12. I december 2023 beslutade Högsta domstolen att vattenproducenter kan bli skadeståndsskyldiga gentemot sina kunder som genom det kommunala dricksvattnet fått i sig höga halter av PFAS.

Hör juristerna Annika Carlsson och Gilbert Nordenswan från juristfirman Nordenswan Carlsson, berätta om vilka krav som gäller när kommuner producerar dricksvatten. Vi går igenom domen från Kallinge och diskuterar vilka konsekvenser den kan få för kommuner och de som använder vattentjänsterna.

Föreläsare

VA-jurist
Nordenswan Carlsson AB
VA-jurist
Nordenswan Carlsson AB

Varmt välkommen!

Praktisk information

 

Datum: tisdag 5 mars 2024
Tid: kl 10.00-11.00
Arrangör: VA-guiden
Plats: Digitalt. En länk till webbinariet kommer att skickas ut till deltagarna efter sista anmälningsdatum. Vi använder oss av Microsoft Teams. Du behöver inte ha programvaran för att delta, utan kan ansluta via webbläsaren.
Anmälan: senast 1 mars 2024 (anmälan är bindande men kan överlåtas.)
Pris:
– Medlem i VA-guiden inom VA-planering*, kostnadsfritt
– Ej medlem i VA-planering: 1000 kr exkl. moms

 

Frågor om webbinariet: Elin Jansson, elin.jansson@vaguiden.se, 0583-406 74 eller Jenny Franck, jenny.franck@vaguiden.se, 018-7513041.

 

*Medlemskap innebär att du har ett eget login till VA-guidens tjänster inom VA-planering. För frågor om medlemskap, kontakta Emmelie Lagemyr, emmelie.lagemyr@vaguiden.se

Anmälan

5 mars 2024, Domarna i PFAS-målen om dricksvatten – webbinarium
Anmälan är bindande men kan överlåtas.
För- och efternamn
T.ex. VA-ingenjör, miljöinspektör, konsult
Är du intresserad av att gå med i VA-guiden? Markera vilka tjänster du är intresserad av så kontaktar vi dig.
Hos oss hittar du oberoende, heltäckande och tillförlitlig information som hjälper dig att hålla dig uppdaterad, öka din kunskap och ta del av andras erfarenheter och dokument.

Faktureringsuppgifter (endast för icke-medlemmar i VA-guiden inom VA-planering)

Bokningsvillkor
Skickar