Laddar Evenemang
Hitta Evenemang

Evenemangsvynavigation

Evenemangskategori

Etiketter

Platser

Arrangörer

Dag

Återställ filter

Tidigare Evenemang

Evenemang List Navigering

april 2018

Va-kommunikation

24 april kl 09:0016:30
Göteborgs stadsmuseum, Norra hamngatan 12
Göteborg, Sverige
+ Google Map

En utbildningsdag med fokus på va-kommunikation och va-rådgivning vid va-utbyggnad i omvandlingsområden samt hur vi kan använda kommunikation på ett effektivt sätt i tillsynen av små avlopp. Utbildningen blandar experter och kommunexempel och riktar sig till dig som arbetar som va-strateg, projektledare inom va, va-rådgivare eller på miljökontor.

Mer information »

FANN diplomkurs

25 april26 april
Luleå Luleå, Sverige + Google Map
3000kr
Mer information »

ME – Diplomutbildning små avlopp

25 april kl 09:0026 april kl 16:30
Umeå Umeå, Sverige + Google Map

Behovet av kompetens inom områdena projektering och anläggande av små avlopp är stort och en viktig förutsättning för att klara den förväntade åtgärds- och utbyggnadstakten. Diplomutbildning små avlopp genomförs i samverkan med Avloppsguiden. Utbildningen ska ge dig de grundläggande teoretiska och praktiska kunskaperna som behövs för att kunna uppfylla de kvalitetskrav som myndigheter och beställare kräver för anläggande av små avlopp.

Mer information »
maj 2018

Funktionskontroll små avlopp

3 maj
Stockholm Stockholm, Sverige + Google Map

En utbildningsdag som presenterar resultat och slutsatser från utvecklingsprojekt om funktionskontroll av små avlopp i Sverige och i våra nordiska grannländer. Dagen innehåller både grundläggande genomgång av hur funktionskontroll och provtagning kan ske i praktiken samt diskussioner om hur funktionskontroll av alla typer av små avloppsanläggningar kan införas i framtiden.

Mer information »

Juridik och teknik för dagvatten

8 maj kl 08:3017:00
Scandic Linköping City, Tanneforsvägen 51
Linköping, 582 54 Sverige
+ Google Map

Är du intresserad av att lära dig mer om vilken lagstiftning som är relevant vid dagvattenrelaterade frågor? Behöver du veta mer om hur funktionen hos olika dagvattenanläggningar och när de är lämpliga att anlägga? Då är VA-guidens utbildning något för dig!

Mer information »

Havs- och vattenforum

16 maj17 maj
Göteborg Göteborg, Sverige + Google Map

Under dagarna kopplar vi de lokala, regionala och nationella frågorna med de globala hållbarhetsmålen och FN:s Agenda 2030, tillsammans sätter vi det lilla i det stora och ser det stora i det lilla.

Mer information »

Vattenstämman

22 maj23 maj
Helsingborg Arena, Mellersta Stenbocksgatan 14
Helsingborg, 254 37 Sverige
+ Google Map

Vattenstämman är en mötesplats för vatten-, miljö- och samhällsplanerar-Sverige. Det är även en politisk arena för samtal om vatten i syfte att skapa hållbara vattentjänster.

Mer information »

Avløpskonferansen 2018 – Små avløp, store utfordringer

23 maj24 maj
Campus Ås, Universitetstunet 3
Ås, 1430 Sverige
+ Google Map

NIBIO (Norsk institutt for bioøkonomi) och NMBU (Norges miljø- og biovitenskapelige universitet) arrangerar den återkommande Avløpskonferansen – små avløp, store utfordringer på Campus i Ås. Konferansen hålls på norska och tar upp aktuella frågor och samlar många olika aktörer som är yrkesverksamma inom området små avlopp i Norge.

Mer information »

Nätverksträff för alla intresserade av små avlopp i kretslopp

24 maj
Töreboda, Sötåsenvägen 6
Töreboda, 545 91 Sverige
+ Google Map

På vårens nätverksträff blir det föredrag, diskussioner och studiebesök till Törebodas anläggning för hygienisering av klosettvatten. Inbjudan och program kommer inom kort. Frågor? Kontakta Ebba af Petersens: ebba.af.petersens@wrs.se

Mer information »
juni 2018

Kommunens ansvar enligt 6 § vattentjänstlagen

5 juni
Stockholm Stockholm, Sverige + Google Map

En utbildningsdag om kommunens ansvar enligt §6 vattentjänstlagen (LAV). En högaktuell fråga då utredningen om hållbara vattentjänster förväntas vara klar under våren 2018. Dagen innehåller föredrag från kommuner och experter samt diskussioner om hur de nya lagförslagen kommer påverka kommunernas va-planering.

Mer information »
+ Export Events