Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Det här event har passerat.

Teknologisk Institut – Juridiken kring dagvatten & praktisk tillämpning

25 mars26 mars

Skräddarsydd kurs för dig som arbetar med fysisk planering eller inom en VA-organisation

Dagvattenhanteringen har fått allt större uppmärksamhet i samhällsplaneringen under senare år. Många gånger kan det upplevas som otydligt hur frågan ska hanteras, och vilken reglering som är möjlig och lämplig. Har du rätt processer och kunskap för att lösa planeringsfrågor och praktiska utmaningar? Arbetar du juridisk korrekt med frågeställningarna och vet du vem som har ansvar beroende på situation?

Oavsett om du arbetar med planering, utförande eller förvaltning blir dagvattenfrågan allt mer prioriterad. Du måste både navigera i ett snårigt juridiskt landskap och ha god praktisk kunskap.

Kursen tar därför ett helhetsgrepp kring dagvatten och riktar sig till dig som arbetar med fysisk planering eller inom en VA-organisation och vill förstärka din juridiska kompetens och samtidigt utveckla din praktiska kunskap. Teori förankras med exempel på hur andra agerat i olika frågor. Föreläsningar varvas med diskussion och gruppövningar och du får med dig både metoder och arbetssätt du kan applicera direkt i ditt arbete.

Vi går bland annat igenom:

  • Huvudmannaskap – olika parters skyldigheter och ansvar
  • Rättssäker planering för dagvatten
  • Tillämpning i enlighet med PBL och miljöbalken
  • Börja arbeta med dagvatten tidigt i planeringen
  • Beräkningsfrågor och nyckeltal

Mer information på Teknologisk Instituts hemsida

Detaljer

Börjar:
25 mars
Slutar:
26 mars
Evenemang kategorier:
,

Plats

Stockholm
Stockholm, Sverige + Google Map