• Om oss
  • Produkter och tjänster
  • Kontaktuppgifter
<
>

Välkommen till Grundfos monter!

Grundfos är världsledande när det kommer till avancerade pumplösningar och trendsättare inom vattenteknologi. Sedan 1945 har företaget levererat innovativa lösningar till världens vatten- och klimatutmaningar och förbättrat livskvalitén för människor runtom i världen. Grundfos tillverkar energieffektiva pumpar och smarta digitala lösningar för ett flertal applikationer inom VVS, Industri och VA. I vår digitala monter lyfter vi fram några av våra innovativa lösningar för vatten och avlopp.

  • Demand Driven Distribution ‐ ett sätt att spara vatten genom att minska läckage och rörbrott
  • Grundfos lösningar för skyfall och översvämningar
  • Grundfos prefabricerade pumpstationer
  • Grundfos energieffektiva lösningar för pumpning av grundvatten

Chatta med oss!
Har du några frågor eller funderingar kan du chatta med oss under konferensdagarna. Det går även bra att skicka ett meddelande eller boka ett möte under fliken ”Kontaktuppgifter”.

 

produktbild
Grundfos prefabricerade pumpstationer
Specialister på den nordiska marknaden

Följ med oss till vår fabrik i Odense, Danmark, där vi tillverkar prefabricerade pumpstationer. Vi stödjer helhjärtat FNs globala mål 6 och 13 vilket vi även lyfter fram i filmen.

Se filmen
produktbild
Mindre läckage och färre rörbrott - hur lyckas man med det?

Med energieffektiva pumpar med smart styrning och kommunikation kan vattentrycket i systemet anpassas efter rådande behov, vilket ger rätt tryck hos användarna, minskat vattenläckage och mindre risk för nya läckor. Dessutom till en lägre energikostnad som bonus.

Se filmen
produktbild
Vad är DDD?

Se hur betydande ekonomiska besparingar kan förverkligas genom tryckhantering med den intelligenta lösningen Demand Driven Distribution, även kallad DDD. DDD kan minska läckageförluster liksom drifts- och underhållskostnader och samtidigt öka effektivitet och komfort. I den här filmen förklarar vi ingående konceptet med DDD.

Se filmen
produktbild
Hur kan Köpenhamn lösa problemet med skyfall och översvämningar?
Följ med bakom kulisserna

Köpenhamn har flera gånger drabbats av omfattande skyfall och översvämningar med stora skador och konsekvenser till följd. Grundfos har tillsammans med VA-verket HOFOR i Köpenhamn och Frederiksberg Forsyning konstruerat ett översvämningsskydd i form av en tunnel som ska hjälpa staden att transportera vatten från lågt belägna områden vidare ut till hamnen. Följ med bakom kulisserna och se hur projektet framskrider.

Se filmen
produktbild
Grundfos Pump Gate Systems
Framtidens översvämningsreglering

I denna film illustrerar vi med hjälp av 3D-modeller och 3D-animering hur vi med integrerade pump gate systems i framtiden kan hantera kraftiga skyfall och översvämningar.

 

Se filmen
produktbild
Behov av mer kunskap?
Grundfos Webinar Tour 2021

Har du 20 minuter över någon dag? Då kanske några av våra webinarier kan vara intressanta för dig. Vilka är avloppets arbetshästar och hur fungerar en smart pumpstyrning? Och vad menar vi med tryckstegringens ABC? Se kommande webinarier här

Datum och agenda
produktbild
Olika spillvattentyper och rätt val av pump

För att välja den optimala pumpen för ett spillvattensystem är det viktigt att känna till den typ av spillvatten som ska hanteras. I denna film går vi igenom olika typer av spillvatten och ger en rekommendation på de pumpar som är mest lämpliga för respektive utmaning.

Se filmen
produktbild
Vad är energioptimering och varför är det något som bör utföras?

Det finns många fördelar med energioptimering. Det minskar inte bara driftskostnaderna utan även belastningen på miljön. Vi förklarar mer i filmen.

Se filmen
produktbild
Renovera utslitna betongpumpstationer

Behöver du renovera en betongpumpstation? I den här filmen berättar vi varför installation av en prefabricerad pumpstation är det mest kostnadseffektiva alternativet i renoveringsprojekt.

Se filmen
produktbild
En introduktion till pumpning av grundvatten

I den här filmen går vi igenom grunderna för en brunnskonstruktion och de utmaningar som bör beaktas för att säkerställa effektiv kapacitet och lång livslängd för brunnen. Men vi börjar med att gå igenom vattnets kretslopp för att förstå varifrån grundvatten kommer.

Se filmen
Denna chatt är endast synlig för dig, representanter för montern samt VA-guiden (i egenskap av administratör). När du får svar får du dessutom ett meddelande på din e-post.

När du använder chatten godkänner du att representanter för montern samt VA-guiden får tillgång till ditt namn och e-postadress som är kopplat till dina inloggningsuppgifter. Detta behövs för att kunna administrera chatten. Observera även att det kan dröja en stund innan du får svar.

kontaktbild
Mårten Norlander
Utesäljare Region Öst
kontaktbild
Christin Olsson
Utesäljare Region Väst
kontaktbild
Olof Lundberg
Utesäljare Region Nordväst
kontaktbild
Carl-Magnus Alt
Utesäljare Region Mitt
kontaktbild
Owe Johansson
Utesäljare Region Syd
kontaktbild
Jesper Hess
Segmentchef VA & Region Norr
Kontakta oss
Boka möte