• Om oss
 • Produkter och tjänster
 • Kontaktuppgifter
<
>

Enskilt avlopp med komplett avloppsanläggning från Jets™

Ska du anlägga ett enskilt avlopp erbjuder Jets™ kompletta avloppsanläggningar för såväl villor, stugor och fritidshus utanför det kommunala VA-nätet. Välj vår vakuumtoalett med olika mottagningsalternativ som till exempel sluten tank, förbränning eller biotank. I kombination med vår gråvattenreningsanläggning Ecomotive A02 ger detta dig ett toalettsystem med källseparerat avlopp som är tryggt, miljövänligt och som kräver minimalt med underhåll.

 • Källseparerat avlopp med gråvattenreningsanläggningen Ecomotive A02 är tryggt och miljövänligt
 • Kräver minimalt med underhåll
 • Kostnadseffektivt

Källseparerat och säkert avlopp utan risk för smittspridning

Illustration över hur ett enskilt avlopp med Jets avloppssystem fungerar.

Den största delen av avloppsvattnet som vi släpper ut från hus och stugor är gråvatten, så kallat BDT-vatten från bad, disk och tvätt. Svartvattnet, som är själva toalettavfallet, står för en väldigt liten del, men det är i detta vatten som de flesta föroreningarna och smittoämnena finns, som till exempel E-coli. Med ett källseparerat avloppssystem från Jets™ slipper du dock bekymra dig över detta och kan enkelt separera grå- och svartvattnet från varandra. Svartvattnet transporteras till en sluten tank, förbrännings- eller biotank som töms vid behov och gråvattnet renas i vår gråvattenreningsanläggning för att sedan infiltreras och återföras till grundvattnet. Det är en säker lösning för både hälsa och miljö!

Källseparerat och säkert avlopp utan risk för smittspridning

Den största delen av avloppsvattnet som vi släpper ut från hus och stugor är gråvatten, så kallat BDT-vatten från bad, disk och tvätt. Svartvattnet, som är själva toalettavfallet står för en väldigt liten del, men det är i detta vatten som de flesta föroreningarna och smittoämnena finns, som till exempel E-coli. Med ett källseparerat avloppssystem från Jets™ slipper dudock bekymra dig över detta och kan enkelt separera grå- och svartvattnet från varandra. Svartvattnet transporteras till en sluten tank, förbrännings- eller biotank som töms vid behov och gråvattnet renas i vår gråvattenreningsanläggning för att sedan infiltreras och återföras till grundvattnet. Det är en säker lösning för både hälsa och miljö!

Miljövänligt avloppssystem med låga driftkostnader

Med ett avloppssystem från Jets™ håller du kostnaderna nere samtidigt som du spar på miljön. Våra vakuumpumpar körs med ett batteri som kan laddas med hjälp av en solcellspanel. Vakuumtoaletterna har en behållare med 25 liter vatten (t.ex. regnvatten), som räcker till cirka 50 spolningar. Detta innebär att vår toalettlösning ger dig en mycket låg el- och vattenförbrukning. Samtidigt kräver gråvattenreningsanläggningen Ecomotive A02 minimalt med underhåll. Anläggningen behöver endast tömmas på slam en gång per år för permanentboende och en gång var femte år för fritidshus och sommarstugor. Du behöver dessutom aldrig tillföra några kemikalier då anläggningen är helt baserad på en biologisk process, vilket är ännu en miljövänlig aspekt.

Hög komfort med vakuumtoalett

Våra vakuumtoaletter är hygieniska och helt luktfria. De fungerar och ser ut precis som vanliga toaletter och är enkla att montera.

produktbild
Vakuumtoalettsystem
Jets Vaccum on Demand

Avloppssystem för större villor eller fritidshus

På Jets™️ erbjuder vi flexibla avloppssystem för både små och stora hushåll. Vårt avloppssystem Flexi har kapacitet för mellan 1 – 4 toaletter och är en idealisk systemlösning för till exempel större villor eller fritidshus.

Med avloppssystemet System Flexi finns det också möjlighet att enkelt utöka antalet kopplade toaletter vid senare tillfälle, om detta skulle behövas.

Flexi avloppssystem:

 • Kapacitet för 1 – 4 toaletter
 • Möjlighet att utöka antalet kopplade toaletter
 • Idealisk för större villor eller fritidshus
produktbild
Vakuumsystem i större sammanhang och byggnader
Reducera vattenförbrukningen med upp till 90%

Miljövänliga avloppssystem i större byggnader & Green Buildings

Nya möjligheter till både nybyggnation och renoveringsprojekt – det är vad Jets™ system handlar om. Vakuumsystem för toalett är extremt vattenbesparandet, är prisvärda, med låga driftskostnader och lång hållbarhet. Tack vare detta är våra vakuumtoaletter miljövänliga. På samma gång är systemen flexibla, anpassningsbara, och inte minst – de kan anpassas efter dina behov. Dessutom är återbetalningstiden oftast kort.

Miljövänliga Jets™ vakuumsystem används i Green Buildings världen över. Här kan du se några exempel.

 • Minimal vattenförbrukning
 • Låga driftkostnader
 • Minimalt underhåll
 • Lång hållbarhet
 • Miljövänligt alternativ
produktbild
Ecomotive™ A02
Biologisk rening av gråvatten (BDT)

Behovet att separera sitt avloppsvatten kommer sig ur viljan att skapa ett så absolut miljövänligt och hållbart avloppssystem som möjligt. Vårt reningsverk Ecomotive™ A02 skiljer gråvattnet (BDT) från svartvattnet och tar hand om dessa på olika sätt – vilket skapar en så optimal avloppslösning som möjligt. Inga tillsatser av kemikalier eller fosfor är nödvändiga – därmed hålls underhållskostnaderna nere till ett minimum. Ecomotive™ A02 har utvecklats i samarbete mellan Jets och Norges biovetenskapliga Universitet NMBU och är ett lika idealiskt reningsverk för dig med enskilt avlopp vid fritidshuset så väl som vid åretrunt-boendet!

Ecomotive™ A02:

 • Optimal lösning – skiljer gråvatten från svartvatten
 • Miljövänligt och hållbart avloppssystem
 • Minimala underhållningskostnader
 • Idealiskt reningsverk för enskilt avlopp
Denna chatt är endast synlig för dig, representanter för montern samt VA-guiden (i egenskap av administratör). När du får svar får du dessutom ett meddelande på din e-post.

När du använder chatten godkänner du att representanter för montern samt VA-guiden får tillgång till ditt namn och e-postadress som är kopplat till dina inloggningsuppgifter. Detta behövs för att kunna administrera chatten. Observera även att det kan dröja en stund innan du får svar.

kontaktbild
Anders Markstedt
VD
kontaktbild
Jonas Lund
Säljare Enskillt Avlopp
Kontakta oss
Boka möte