VA-rådgivning ett aktuellt ämne

Under luncherna på konferensen Vatten Avlopp Kretslopp 21-22 mars passade VA-guiden på att ordna nätverksluncher dels för Små avlopp i kretslopp och dels för VA-rådgivningsnätverket. Det blev en hel del god mat men även mycket intressant och roligt prat på luncherna.

Under torsdagens lunch för VA-rådgivningsnätverket fick VA-guiden chansen att prata lite närmre med Sofia Nilsson, rutinerad va-rådgivare på Roslagsvatten. Sofia har jobbat som va-rådgivare sedan 2011, en av pionjärerna inom området.

Vi kom snabbt fram till att mer nätverkande och samordning med enklare träffar skulle vara toppen för personer som jobbar med va-rådgivningsfrågor. Det kan räcka med att det ordnas med lokal och en enklare agenda för att få igång diskussionen. Vi på VA-guiden är inte sena att haka på en sådan tanke och sitter nu och funderar på när vi kan anordna en träff för va-rådgivare. Vi tänker att hösten kan bli aktuell och kommer att återkomma med förslag på tid och plats. Vi tar gärna emot förslag från er!