Klimatspår

Klimatspår är en ny programserie från Sveriges Radio där olika effekter av klimatförändringar i Sverige diskuteras. I det första avsnittet är ämnet ett varmare hav och dess följder vad gäller bl a havsnivåhöjning och stranderosion. 

I en nytt program från P1 i Sverige Radio diskuteras effekterna av klimatförändringarna i Sverige idag och framtiden. Programledarna Agneta Nordin och Håkan Svensson besöker människor runt om i landet som ger sin syn på hur förändringar i klimatet påverkar dem. Det aktuella ämnet diskuteras även med ledande forskare.

Det första programmet handlar om ett varmare hav, med havsnivåhöjningar och stränderosion som följd. Medverkar gör bl a Caroline Hallin, strandingenjör vid Lunds Tekniska Högskola som nyligen skrev klart en avhandling om sandstränder och sanddyners utveckling. Du hittar hennes avhandling här.

Följ länken för att lyssna på det första avsnittet av Klimatspår på Sveriges radios hemsida.


Relaterat

Ny mjukvara ska ge kommuner bättre koll på kusterosion
Från källa till källare – Guldkorn från Vatten Avlopp Kretslopp 2019
Klimatförändringarnas påverkan på naturlig mark och geokonstruktioner