Koncept med konferens, mingel och utställning = lyckat och uppskattat

Foto: Marielle Ekström, Senior Marketing Project Manager på Grundfos.

Företaget Grundfos var snabba med att boka en monter och räknar med givande dagar i både utställningen och i föreläsningsalarna på Hotell Södra berget. VA-guiden har pejlat läget med Marielle Ekström, Senior Marketing Project Manager på Grundfos.

Vad ser Grundfos fram emot på VAK 2024 och vilka frågor vill de ska lyftas på konferensen? Vi stämde av med Marielle Ekström och började med den enkla frågan om varför de deltar på VAK och vad som lockar med Sundsvall.

Varför deltar ni på Vatten Avlopp Kretslopp 2024?

– Vi deltog på VAK i Helsingborg tidigare i år och tyckte att konceptet med konferens, mingel och utställning var mycket lyckat och uppskattat, så det var ett självklart val att vara med i Sundsvall nästa år.

Vilka förväntningar har ni på 2024 års upplaga av konferensen?

– Städernas avloppsvatten ökar i komplexitet, vilket innebär nya utmaningar, och extrema väderförhållanden ökar dessutom variationen av nederbörd och risken för översvämningar. Det är idag stort fokus på hur vi ska hantera framtidens klimat- och vattenutmaningar, men vi kan inte vänta längre. Vi måste agera nu! Detta ämne tillsammans med vilka möjligheter det finns med digitala lösningar hoppas jag kommer få stort utrymme under konferensen. Och vi hoppas att så många som möjligt tar tillvara möjligheten att utbyta kunskap och kontakter i Sundsvall.

På 2023 års VAK i Helsingborg var det många morgonpigga i konferensen som deltog i VA-doppet. Nu är vi längre norrut med slalombacke och längdskidspår runt knuten. Har vi möjligtvis någon representant från Grundfos med om det kommer tävlas på snö i anslutning till konferensen? 

– Absolut! Vi är ett aktivt gäng på Grundfos som gillar utmaningar.

Utställare 2024

Är du nyfiken på ytterligare företag som kommer ställa ut på VAK 2024?

 

Här hittar du alla företag som hittills bokat sig: Utställare 2024