Dinsäkerhet.se

  DinSäkerhet.se är en webbplats om risker och säkerhet och riktar sig till dig som privatperson och drivs av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap – MSB. Där får du tips när du behöver hjälp med en specifik fråga som handlar om din säkerhet i hemmet och på fritiden. Se bland annat film om hur du skyddar ditt hus mot översvämningar.

  Vanliga problem i samband med översvämningar är att vägar, järnvägar och broar blir ofarbara och att fastigheter översvämmas. Som fastighetsägare har du ett eget ansvar att skydda dig själv och din egendom. Erfarenheter visar att kunskapen om hur man förebygger och skyddar sig mot översvämningar behöver bli bättre hos den enskilde. Se filmen här.

  Saker som kan vara bra att ha hemma vid en översvämning är:

  • Upptappat dricksvatten i dunkar. Har du inte dunkar hemma kan du tappa upp vatten i tomma PET-flaskor.
  • Mat med lång hållbarhet eller konserver
  • Nödvändig utrustning för små barn
  • Mediciner och förbandslåda
  • Ficklampor, radiomottagare och batterier
  • Tändstickor, stearinljus och ved. Alternativ uppvärmning t ex. gasolkamin
  • Varma, vattentäta kläder och gummistövlar
  • Filtar

  Läs mer på Dinsäkerhet.se