Ny reportageserie om dagvattenutredningar

Dagvattenutredningarna i samhället blir fler och fler och mer och mer omfattande. För några år sedan kunde utredningarna vara några få kortfattade sidor med lite beräkningar. I dag är inte rapporter på 30-40 sidor ovanliga i takt med att mer krav ställs på omhändertagande av dagvatten, både i större och mindre kommuner.

Så vad bör en dagvattenhantering innehålla? Vilka krav ställer olika kommuner, hur påverkar detta utredningens innehåll och hur ser en väl genomarbetad utredning ut? Vad efterfrågar och prioriterar beställaren och hur tänker konsulten som genomför utredningen? 

I morgon kommer den första av fem delar i reportageserien att publiceras

Del 1 – Exempel på bra dagvattenutredningar
Del 2 – Vad bör en dagvattenutredning innehålla?
Del 3 – Hur tänker beställaren?
Del 4 – Checklistor för dagvattenutredningar från kommuner
Del 5 – Hur tänker utföraren?