Täbys dagvattendammar vinner pris

Visingedammen
Visingedammen i Täby kommun

Täby kommun blev vinnare av Mälarens vattenpris 2017 för sina dagvattenanläggningar. Priset delas ut till ”den verksamhet som på ett innovativt sätt bidragit till en förbättring av vattenkvaliteten i Mälaren.” Täby kommuns dagvattendammar har bland annat uppmärksammats här på Dagvattenguiden genom filmer i projektet Goda dagvattenexempel.

Andreas Jacobs, VA-projektör på Täby kommun, mottar Mälarens Vattenpris. Foto: Länsstyrelsen Örebro.
Andreas Jacobs, VA-projektör på Täby kommun, mottar Mälarens Vattenpris. Foto: Länsstyrelsen Örebro.

Bakom Mälarens vattenpris står länsstyrelserna i Stockholm, Södermanland, Uppsala, Västmanland, Örebro och Gotland. Enligt juryns motivering är Täby kommun en ”inspirationskälla som utvecklat konceptet med dagvattenanläggningar utifrån ett landskapsperspektiv, ett ekologiskt perspektiv och utifrån lokala förutsättningar och behov.

Projektet Goda dagvattenexempel i Stockholms län är ett samarbete mellan Stockholm Vatten, Täby kommun, Sigtuna Vatten & Renhållning, WRS och VA-guiden med finansiering från Stockholm läns landsting. Här kan du se de två filmerna från Visingedammen och Skogbergadammen i Täby kommun som producerades inom projektet.

Läs mer om Visingedammen
Läs mer om Skogbergadammen
Läs mer om prisutdelningen
Läs mer om Täby kommuns dagvattenarbete