Pumphuset i Uppsala öppnar

Ännu ett utbildningscentrum har pumphuset-webböppna för barn med inriktning mot vatten. VA-guiden var på plats vid invigningen av Pumphuset där både talare och en skolklass bjudits in. Sigrid De Geyter, VD för Uppsala Vatten och Avfall, lämnade över till Mattias Klum som efter en kort introduktion om hans fotograferande och Vattenambassadörskap gav vidare scenen till den inbjudna skolklassen med smarta 10-åringar.

Mattias Klum var snabba att även utse alla elever från åk 4 på Uppsävjaskolan till lika mycket vattenambassadörer. För dem kan påverka handlingar och ändra tankemönster i hushållet hemma. Små steg som tillsammans ger stor påverkan på det vatten vi har runtomkring oss.

Se film med barnens frågor till Mattias, Sigrid samt Uppsala politiker.

Runt om i Sverige finns andra liknande kunskapshus om vatten, så som

  • Kretseum – kretslopp och kunskapscentrum, Hyllie vattenpark från VASYD. Mer info
  • Växtvärket – kunskap i Halland från Halmstads Energi och Miljö. Mer info
  • Vilka fler finns? Skriv gärna i kommentarsfältet nedan