Vi hade så gärna bjudit alla deltagare på Vatten Avlopp Kretslopp på gofika i Jönköping. Vi tipsar istället om ett recept på enkla kolakakor med ingefära. Perfekta att avnjuta i fikapauserna under konferensen!
Recept: veganska kolakakor med ingefära
Vetemjöl | 2 1/2 dl |
Bakpulver | 1 tsk |
Socker | 1 dl |
Vaniljsocker | 1 msk |
Sirap | 1 msk |
Malen ingefära | ca 1 msk |
Margarin (mjukt) | 100 g |
- Låt margarinet bli mjukt. Värm upp ugnen.
- Blanda de torra ingredienserna med margarin och sirap, gärna i en matberedare. Arbeta degen tills den går ihop och tryck ihop det sista med händerna.
- Halvera degen. Forma till 2 rullar (ger ca 30 kakor). Lägg dem på plåt med bakpapper.
- Grädda i 175°C i 10-15 minuter.
- Skär kakorna diagonalt och låt svalna (unna dig kantbitarna direkt).
Ingefära – ingen fara!
Vänliga hälsningar
Björn Eriksson, redaktör små avlopp,
Fantastisk söt film Björn <3
Testade baka dessa nu under lunchen så nu finns det både kolakakor och katt här för den som passerar Halmstad! 😉
Tusen tack för receptet Björn, de var verkligen supergoda!