”Är man inte representerad på VAK finns man inte”

Peder Eneroth, CEO FlexiClean berättar om varför de ställer ut på Vatten Avlopp Kretslopp.

FlexiClean är ett av företagen som var snabba att boka en monterplats i utställningen på VAK 2023 i Helsingborg den 15-16 mars. Vi har stämt av med Peder Eneroth om FlexiCleans förväntningar på VAK i Helsingborg.

Berätta varför deltar ni som utställare på VAK 2023?

– Sysslar man med dagvatten är det obligatorisk närvaro på denna mässa/konferens. De ledande företagen finns representerade samt de mest intressanta föredragshållarna är på plats. För oss är det sedan många år en självklarhet att vara med. Är man inte representerad på VAK finns man inte.

Hur känns det att återigen kunna vara ute och möta VA-branschen på plats efter många digitala möten och kontakter?

– Otroligt kul. Vi har suttit på ”kammaren” alldeles för länge. Det skall bli fantastik kul att få träffa gamla och nya samarbetspartners igen. För oss utställare är det också kul att få träffa branschkollegor. Vi är en liten nischad bransch där de flesta känner varandra. Dessutom strävar vi alla mot samma mål om ett rent dagvatten och på VAK har vi en chans för utbyte av idéer och erfarenheter.

Vilka förväntningar har ni på 2023-årskonferens och vilka nyheter tar ni med in i utställningen?

– Ambitionen är alltid att ha med sig något nytt till VAK. Granulatfiltret för konstgräsplaner är fortfarande unikt. Vår affärsidé är kostnadseffektiv dagvattenrening och till VAK kommer vi att presentera en ny samlingsbrunn för höga flöden som i flera avseenden är framtagen med hållbarhet som målsättning.

En viktig avslutande fråga. Kommer ni utmana någon av de andra utställarna eller deltagarna på det ”obligatoriska” VA-doppet? (reds. anm. VA-doppet genomfördes första gången i Tylösand 2019 med flera entusiastiska VAK-deltagare som tog ett gemensamt dopp i det kalla Kattegatt-vattnet)

– Inte en chans. Jag en riktig badkruka och fryslort.