VA-guidens avloppshjälte 2018

Nu är 2018 års avloppshjälte utsedd och priset går till en något överraskad Malin Olofsson från Norrtälje kommun. Utmärkelsen delades ut under konferensmiddagen för Vatten Avlopp Kretslopp 2018 i Gävle. Det är femte året i rad som VA-guiden delar ut priset som instiftats för att uppmuntra och lyfta fram kommuntjänstepersoner som jobbat länge med olika kommunala vatten- och avloppsfrågor. Priset består av ett diplom och en toalett i ”rent guld”.

När VA-guiden fick en liten pratstund med Malin Olofsson efter prisutdelningen var det inte svårt att lägga märke till Malins otroliga energi och arbetsglädje och att hon brinner för ”sina frågor”. Genom åren har hon hunnit samla på sig en bred erfarenhet och stor kompetens inom vatten- och avloppsområdet, vilket är en del av juryns motivering till priset.

-Jätteroligt och oväntat, säger Malin om priset. Det är kul att det uppmärksammas och lyfts fram att man stannar kvar i organisationen och delar med sig av erfarenheter med tanke på hur rörliga vi blivit på arbetsmarknaden, konstaterar Malin som jobbat sedan år 2000 som miljöinspektör i Norrtälje kommun. Just att Malin delar med sig av sina erfarenheter till sina kollegor är väldigt uppskattat och det är en av hennes styrkor som miljöinspektör, har VA-guiden fått höra när vi pratat med Malins kollegor.

Vi på VA-guiden säger grattis till Malin en välförtjänt vinnare av VA-guidens avloppshjältepris!

Läs hela motiveringen till 2018 års avloppshjälte:
Malin Olofsson har arbetat med små avloppsfrågor under många år i Norrtälje kommun och handlagt massor av avloppsärenden och även haft stor roll i Norrtäljes arbete med va-planering samtidigt som hon alltid delat med sig av sin kunskap till alla sina kollegor. Idag jobbar Malin mest med detaljplaner och dagvatten men är fortfarande ett stort stöd för avloppsinspektörerna i kommunen. Helt har hon dock inte släppt avloppsfrågorna då det är många detaljplaner i kommunen som ligger utanför verksamhetsområden för vatten och avlopp.

Så nu lyfter vi fram en välförtjänt person. Vi hoppas att utmärkelsen 2018 års avloppshjälte ger dig en energiskjuts och att du inte helt lämnar avlopp och fortsätter att kämpa för en god dagvattenhantering!