VA-podden #2 Matthias Borris och dagvattenkvalitetsmodeller

I det andra avsnittet av VA-guidens podcast VA-podden pratar vi dagvattenkvalitetsmodeller med forskaren Matthias Borris, vid forskningsinstitutet RISE. 

VA-guiden är glada att kunna presentera denna podcast, som vi valt att kalla för VA-podden. Tanken är att i podcasten belysa viktiga och aktuella frågor inom dagvatten, va-planering och små avlopp genom att bjuda in intressanta och kunniga människor för samtal.

I det andra avsnittet pratar vi med dagvattenforskaren Matthias Borris vid forskningsinstititutet Reserach institute of Sweden (RISE). Mattias forskning handlar bl a om urban dagvattenkvalitet och hur det går att simulera föroreningstransport med hjälp av dagvattenmodeller. Han arbetar också med strategier för att förbättra dagvattenkvaliteten och minska de negativa effekterna från dagvatten på våra sjöar och vattendrag.

Lyssna på avsnittet i spelaren nedan.

Har du något ämne eller fråga som du tycker att vi ska ta upp i va-podden? Hör i så fall gärna av dig till [email protected] 


Relaterat

VA-podden #1 Jonas Christensen och dagvattenjuridik