VA-podden #1 Jonas Christensen och dagvattenjuridik

I första avsnittet av VA-guidens podcast VA-podden pratar vi dagvattenjuridik med fokus på plan- och bygglagen med miljöjuristen Jonas Christensen från Ekolagen Miljöjuridik. 

VA-guiden är glada att kunna presentera denna podcast, som vi valt att kalla för VA-podden. Tanken är att i podcasten belysa viktiga och aktuella frågor inom dagvatten, va-planering och små avlopp genom att bjuda in intressanta och kunniga människor för samtal.

I premiäravsnittet pratar vi med miljöjuristen Jonas Christensen från Ekolagen Miljöjuridik, om dagvattenjuridiken med fokus på Plan- och bygglagen. Jonas driver sedan 2007 Ekolagen Miljöjuridik AB och har kompetens i både miljörätt, plan- och byggrätt samt va-juridik. Jonas är även författare till ett flertal skrifter om just va-juridiken. Vi pratar bl a om hur dagvatten definieras juridiskt, planbestämmelser och vad som går att reglera i mark- och exploateringsavtal.

Lyssna på avsnittet i spelaren nedan.

Har du något ämne eller fråga som du tycker att vi ska ta upp i va-podden? Hör i så fall gärna av dig till [email protected] 


Relaterat

VA-podden #2 Matthias Borris och dagvattenkvalitetsmodeller