VD Maja Englund om VA-guiden och läget

Hej!

Det är annorlunda tider nu. Samtidigt som vi isolerar oss från varandra så är vi mer aktiva än någonsin på webben, det är imponerande hur snabbt vi ställer om och anpassar oss till nya förhållanden!

Behovet av att träffas för att prata om både högt och lågt försvinner dock inte och jag är därför glad att vi hade möjlighet att flytta Vatten Avlopp Kretslopp till mars nästa år, jag gissar att vi kommer ha mer att prata om än någonsin förut!

På VA-guiden arbetar vi på, numera ofta hemifrån, för att hålla våra medlemmar á jour med senaste nytt.

Som ”gammal” miljöinspektör på miljökontoret i Örebro så ser jag verkligen värdet av en plats som samlar information och expertutlåtanden på ett ställe. Jag vet inte hur många gånger som jag sade ”har du kollat på VA-guiden?” när vi började diskutera svåra ärenden.

Så vill jag att alla våra medlemmar ska känna, att du kan hitta svar på dina frågor på VA-guiden. Samtidigt så är det också viktigt att ha verktyg som underlättar det dagliga arbetet. Under året kommer vi därför satsa lite extra på att utveckla våra tjänster så att de förenklar din vardag. Dessutom kommer vi se över vårt utbud av digitala mötesplatser för att ge alla möjlighet att fortsätta utbyta erfarenheter.

I dessa ”hemmasittartider” vill jag uppmana alla att passa på att förkovra sig lite extra och låta sig inspireras av andra eller imponeras av sig själv. Kryp ner i soffan med laptoppen i knät och ta del av vad som händer i VA-världen. Passa också på att blicka bakåt, det finns massor med gobitar i våra arkiv som är äldre i datum men fortfarande högst aktuella för våra utmaningar idag!

Förresten, på tal om att blicka bakåt, känner du till vår historia? Visste du att vi kom till på initiativ av fyra kommuner som önskade en plats att samla kunskap om enskilda avlopp på och Avloppsguiden skapades. Det visade sig att behovet av att samlas, utbyta erfarenheter och skapa gemenskap också var stort. Liknande tjänster om dagvatten och VA-planering togs fram och 2017 samlade vi allt på vaguiden.se.

Vi arbetar vidare med att vara en plats för kunskap och erfarenhetsutbyte och hoppas att du vill hänga med oss framöver!


Relaterat

VA-podden #9 – Maja Englund ny VD för VA-guiden

Maja Englund ny VD för VA-guiden

Om VA-guiden