Informationssatsning – Rädda Östersjön

VA-guiden är med och engagerar oss i informationssatsningen Rädda Östersjön tillsammans med Havs- och Vattenmyndigheten. I en artikel tar vår VD Maja Englund upp några vanliga frågor som ställs av privatpersoner på avloppsguiden.se gällande små avlopp.

Vad man behöver man tänka på för att ha ett avlopp som fungerar bra och inte släpper ut smitt- och näringsämnen eller farliga kemikalier till våra vattendrag och hav. Vilka krav finns det på den enskilda fastighetsägaren? Läs VA-guidens frågor och svar via länken nedan.

Länk: Det här behöver du tänka på när du ser över ditt avlopp


Relaterat

Rekordstor utbredning av syrefria bottnar i Östersjön

Näringsbelastningen på Östersjön och Västerhavet 2017, PLC7

”Se till att ditt avlopp inte orsakar smitta” Rädda Östersjön 2018