Mathias Hultberg ny redaktör på VA-guiden

VA-guidens förstärker sin redaktion i Uppsala inom området små avlopp. Mathias Hultberg har 20 års erfarenhet av miljötillsyn vid miljökontor.

VA-guiden är glada att kunna välkomna Mathias Hultberg som ny redaktör inom små avlopp. Mathias kommer närmast från Vara kommun där han de senaste tretton åren jobbat som miljöinspektör. Fokus har legat på små avlopp och arbetet har innefattat inventering, tillsyn och prövning av både befintliga och nya anläggningar.

Mathias har sin akademiska bakgrund från miljö- och hälsoskyddsprogrammet vid Umeå universitet. Han bor med sin fru utanför Örbyhus norr om Uppsala, och fritiden ägnas gärna åt musik, naturupplevelser och enstaka rundor golf.

– En stor del av jobbet som miljöinspektör har varit att förmedla kunskap och information och att öka engagemanget kring miljöfrågor, och att nu få möjlighet att göra det på ett nationellt plan känns väldigt inspirerande, säger Mathias.

– Vi är mycket glada att kunna förstärka vårt arbete med små avlopp och med Avloppsguiden! Mathias erfarenheter är guld värda för att ge medlemsnytta och förbättra våra tjänster, säger Maja Englund, VD på VA-guiden.

Mathias tillträdde den 13 juni. VA-guiden består nu av 10 medarbetare och med kontor i både Skyllberg och Uppsala.


Relaterat

I VA-podden berättade Mathias om hur miljökontoret i Vara arbetat med små avlopp: VA-podden #20 – Vara kommun har arbetat länge och målmedvetet med de små avloppen, oktober 2021