VA-podden #28 – Bo Landin, om vattenlandet Sverige och våtmarkernas roll i det utdikade landskapet

I avsnitt 28 av VA-guidens podcast intervjuas Bo Landin om hans senaste projekt, boken Vatten – Land, som är en berättelse om vattenlandet Sverige och om våtmarkernas roll i det utdikade landskapet.

Bo Landin är biolog, naturfilmare och författare som inspirerat många med sitt miljöengagemang och sina berättelser från världens alla hörn. Under hösten 2022 lanserades hans senaste projekt, boken Vatten – Land, skriven tillsammans med vattenekologen Lennart Henrikson.

Det är en berättelse om vattenlandet Sverige och om våtmarkernas roll i det utdikade landskapet och om all möda som lagts på att bli kvitt vatten för att gynna jord- och skogsbruk, räta ut åar och på att tämja forsar för vattenkraft till industrin. Boken är också utgångspunkten för avsnitt 28 av VA-guidens podcast, VA-podden där Bo Landin är gäst.

Välkommen att lyssna på avsnittet med Bo Landin i spelaren nedan.