VA-podden #33 – Juha Salonsaari om Ljusnan-Voxnans vattenvårdsförbund

Juha Salonsaari är vattenvårdskonsulent vid Ljusnan-Voxnas vattenvårdsförbund. I avsnitt 33 av VA-guidens podcast ger han en inblick i vattenvårdsförbundets verksamhet men berättar också om en nyligen avslutad förstudie om strategiskt vattenplaneringsarbete inom Ljusnan-Voxnans avrinningsområde. 

Juha Salonsaari har nära 20 års erfarenhet av arbete med frågor inom miljö och vatten. Uppvuxen i Boliden i Västerbottens inland fick han via sitt stora fiskeintresse tidigt upp ögonen för tillståndet i många av våra vatten. Under sin karriär har hunnit med att arbeta inom både länsstyrelse, kommun och Fiskeriverket.

Idag innehar Juha Salonsaari rollen som vattenvårdskonsulent vid Ljusnan-Voxnas vattenvårdsförbund, som är ett av landets äldsta. Hans arbete där är också fokus i avsnitt 33 av VA-podden. Juha ger i avsnittet en inblick i vattenvårdsförbundets verksamhet och lyfter exempel på utmaningar som finns inom förbundets avrinningsområde.

Vi fördjupar oss också bland annat i en nyligen avslutad förstudie om strategiskt vattenplaneringsarbete inom avrinningsområdet. Slutrapporten från projektet hittar du på vattenvårdsförbundets hemsida (öppnas i ny flik).

Lyssna på avsnittet i spelaren nedan.