Kretsloppet anno 2024 bjöd på evig ära och berömmelse för Skvaderjägarna

Vad kan vara bättre än att starta konferensdagen med en skidstafett? Åtta tappra lag, påhejade av en skara morgonpigga konferensdeltagare, gjorde upp i spåret under Kretsloppet på VAK 2024. Vinnare blev hemmalaget Skvaderjägarna, beståendes Robert Grubb från Sundsvalls kommun och Erik Norin från MittSverige Vatten & Avfall.

Som brukligt under VAK anordnar VA-guiden under den andra konferensdagens morgon, en rolig aktivitet för alla morgonpigga konferensdeltagare. I år var inget undantag när VA-guiden bjöd in till den mest spännande och sannolikt den enda längdskidtävling som anordnats särskilt för VA-branschen.

Hela åtta tappra skidstafettlag deltog ivrigt påhejade av ett 30-tal åskådare som tagit sig till skidstadion. På skidstadion bjöds det på en härlig stämning med sprakade eldar och med möjlighet att värma sig med en kopp varm choklad.

Tävlingsformen för dagen var sprintstafett. Varje lag bestod av två skidlöpare som skulle köra två varv vardera runt den utmanande banan som var ca 200 meter lång. Och vilken tävling det blev!

Vinnare och hedersomnämnande

Det glada vinnarlaget, Skvaderjägarna med Erik Norin från MSVA och Robert Grubb från Sundsvalls kommun i glänsande guldjackor.

Vinsten gick som sagt till hemmalaget Skvaderjägarna, med Robert Grubb från Sundsvalls kommun och Erik Norin från MSVA, fint utsmyckade i sina guldiga jackor. Andraplatsen gick till lag Revival Racers, beståendes av Jonas Andersson och Linus Halvarsson från WRS och tredje platsen gick till lag Surf’n Turf Techies med Magnus Gidlund och Jonas Johannesson från Sweco.

Hedersomnämnande till lag Tyrénosaurus Rex, bestående av Malin Ljungdahl och Magnus Fridén från Tyréns.

Tävlingsledningen vill även ge ett hedersomnämnande till lag Tyrénosaurus Rex, bestående av Malin Ljungdahl och Magnus Fridén från Tyréns som genomförde skidloppet i autentiska vadmalskläder och träskidor med tillhörande bindningar.

VA-guiden vill tacka alla som tävlade och även rikta ett stort tack till publiken som alla bidrog till den fina stämningen på skidstadion. Som sig bör hedrades alla som deltog med en specialtillverkad knapp enkom för Kretsloppet och givetvis fick alla skidlöpare också medaljer.

Vi kan bara konstatera att Kretsloppet blev fin start på konferensen andra dag!

De tävlande lagen

  • Surf’n Turf Techies, Magnus Gidlund och Jonas Johannesson från Sweco.
  • Team Vårflod, Tommy Karlsson och Per Almkvist från Luleå kommun.
  • Lag Stark och Franck, Sofia Stark från Wibax och Jenny Franck från VA-guiden.
  • Utstakat av Sweco, Mattias Salomonsson och Jonas Persson, Sweco.
  • Tyrénosaurus Rex, Malin Ljungdahl och Magnus Fridén, Tyréns.
  • Revivial Racers, Jonas Andersson och Linus Halvarsson från WRS.
  • Skavderjägarna Robert Grubb från Sundsvalls kommun och Erik Norin från MSVA.
  • Urinseparatisterna, Ebba af Petersens från WRS och Håkan Jönsson, juryordförande för Avlopp & kretsloppspriset.