Anna ser fram emot Vatten Avlopp Kretslopp i Gävle

Sundsvalls kommun brukar alltid skicka någon från kontoret till Vatten Avlopp Kretslopp. I år är det seminarierna om Aktuell forskning samt Avloppslistan som lockar, det tycker Anna Hed, miljöhandläggare i Sundsvall.

Anna Hed från Sundvall 

VA-guiden laddar upp inför Vatten Avlopp Kretslopp och passar på att intervjua några som anmält sig till årets konferens i Gävle 21-22 mars.

Har du varit på Vatten Avlopp Kretslopp tidigare?

– Ja, tre gånger och då senast i Norrköping 2017.

Varför har du anmält dig?

– Jag tycker att det är ett så himla bra koncept med olika seminarier för olika ämnesområden där man kan välja att gå på flera olika delar, både små avlopp, dagvatten och va-planering. Det är ett bra sätt att få en uppdatering om vad som är aktuellt just nu. Vi försöker alltid att skicka någon till VAK från vårt kontor. I år blev vi extra glada då konferensen börjar flytta sig uppåt i Sverige, åt vårt håll. Jag gjorde faktiskt mitt ex-jobb i Gävle kommun.

Vilka block ska du gå på?

– Blocken med Små avlopp men även Va-planering och vattenbrist då jag har börjat jobba lite mer med va-planeringsfrågor.

Något föredrag som du är särskilt intresserad av?

– Dag 2, Aktuell forskning samt Avloppslistan ser jag fram emot. Det är roligt med ett nytt grepp att lyfta fram Avloppslistan som vi använder oss flitigt av.  Avloppslistan är ett sätt för oss att se vilka frågeställningar andra kommuner brottas med och hur man kan lösa olika frågor.

Vad har du förväntningar på Vatten Avlopp Kretslopp 2018?

– Mycket erfarenhetsutbyte, intressanta seminarier, aktuell forskning och avloppsteknik som man kan titta på i verkligheten. Fantastiskt kul!


Vi från redaktionen vill också passa på att tipsa om att du får rabatt på deltagaravgiften, så kallat early bird-pris, till och med fredag den 2 februari. Läs mer här