Maja Englund ny VD för VA-guiden

VA-guiden är glada att kunna presentera nyheten att Maja Englund, idag projektledare på det statliga forskningsinstitutet RISE, tillträder som VA-guidens nya VD den 7 januari.

Tack vare sitt mångåriga engagemang för vatten- och avloppsfrågor, har Maja bred kompetens inom bland annat funktion och tillsyn av avloppsanläggningar samt återföring av fosfor och andra näringsämnen. Innan RISE arbetade hon på Örebro kommun bland annat med att ta fram kommunens vatten- och avloppsplan. Maja har även varit ordförande i Avloppsguidens användarförening och är en av VA-guidens uppskattade experter i medlemstjänsten Fråga experten.

– Med Majas erfarenhet och förståelse för våra kunders situation och utmaningar och med hennes engagemang och entusiasm ser vi verkligen fram emot att med Maja som VD utveckla arbetet med de viktiga frågor som VA-guiden arbetar med för våra kunder, säger Anders Fredricsson ordförande och tillförordnad VD för VA-guiden.

Maja har sin akademiska bakgrund från Miljö och Hälsoskyddsprogrammet vid Umeå Universitet. Maja bor med sin familj i Örbyhus norr om Uppsala och gillar att på fritiden utforska olika smultronställen runt om i Sverige tillsammans med familjen.

– Det känns mycket inspirerande att få komma till en så viktig aktör som VA-guiden. Som VD hoppas jag kunna få leda arbetet med att ge vägledning för de utmaningar som avlopps-, kretslopps- och dagvattenvärlden står inför genom att på ett nyfiket och oberoende sätt fortsätta att belysa olika aktörers utmaningar, tekniska lösningar, innovationer, samt sia om framtiden, säger Maja Englund.

Maja Englund tillträder som VD den 7 januari. Fram till dess fortsätter Anders Fredricsson som tillförordnad VD.

För mer information kontakta:

Anders Fredricsson
Tillförordnad VD
0737-22 53 88
[email protected]