Kan vi göra en skälighetsbedömning innan åtalsanmälan eller MSA?

Fru Justitia, rättvisans gudinna, står med förbundna ögon och håller upp två vågskålar.

Hej! Vill du läsa hela artikeln?

Denna artikel är en del av innehållet på Små avlopp som är en tjänst från VA-guiden. Som medlem i våra guider så får du tillgång till oberoende, heltäckande och tillförlitlig information. Du håller dig uppdaterad, ökar din kunskap och du får ta del av andras erfarenheter och dokument.

2 kommentarer

  1. Hej!

    En fundering kring det som står i frågeställarens första stycke; det är väl inte olovligt att påbörja anläggandet av en avloppsanläggning innan beslutet om tillstånd vunnit laga kraft (om inte beslutet överklagats)? Men man tar då förstås en viss risk som fastighetsägare.

    /Fredrik

  2. Hej Fredrik! Tack för en jätteintressant fråga! Detta har nog stötts och blötts på många miljökontor… Jag pratade kort med mina kollegor Marie och Björn, samt med miljöjurist Jonas Christensen och det vi kom fram till var att det inte var helt solklart. Om någon av er är intresserad av att vi ger Jonas Christensen uppdraget att reda ut det i ett expert-svar, fyll i frågan här: https://vaguiden.se/stall-din-fraga/
    Mvh/ Katarina på VA-guiden