Rasmus Elleby ny redaktör på VA-guiden

VA-guidens redaktion i Uppsala förstärks genom rekryteringen av Rasmus Elleby, idag utredningsingenjör på Uppsala Vatten och Avfall. Rasmus ansluter till VA-guiden den 16 mars.

VA-guiden är glada att kunna välkomna Rasmus Elleby som ny redaktör inom dagvatten och va-planering. På Uppsala Vatten och Avfall har han främst arbetat med utredningar i tidiga skeden, främst kopplat till den kommunala fysiska planeringen men även bland annat va-plan, investeringsplanering och förvaltning av den allmänna dagvattenanläggningen.

– En stor del av min yrkesroll utgörs av att förmedla kunskap om va- och avfallsfrågor till planhandläggare, byggherrar, privatpersoner med flera. I en komplex bransch blir det pedagogiska arbetet viktigt för att skapa förståelse för olika utmaningar. Dessa erfarenheter hoppas jag ska vara till nytta i min nya roll som redaktör på VA-guiden, säger Rasmus Elleby.

I grunden är Rasmus utbildad civilingenjör i miljö- och vattenteknik vid Uppsala Universitet. Han bor med sin fästmö i Uppsala och spenderar allra helst sin fritid ute i naturen, oavsett om det gäller en avlägsen skärgårdsö en regnig oktobermorgon eller en myllrande slättsjö under en juninatt. Ett mångårigt intresse för fågelskådning har de senaste åren utvecklats till ett brett artintresse och numera utforskar han det mesta i naturväg, från alg till älg.

– Vi är mycket glada att Rasmus vill komma till oss och tror att hans erfarenhet kommer vara till stor nytta för våra medlemmar framöver, säger Maja Englund, VD på VA-guiden.

Rasmus tillträder den 16 mars. VA-guiden består då av 10 medarbetare och med kontor i både Skyllberg och Uppsala.

För mer information kontakta:
Maja Englund
VD, VA-guiden
[email protected]