Nya broschyrer om VA som riktar sig till fastighetsägare

Svensk Försäkring har i samarbete med Säker Vatten, Svenskt Vatten och Installatörsföretagen tagit fram två broschyrer som riktar sig till fastighetsägare om hur viktigt det är att anlägga VA-ledningar på rätt sätt för att undvika besvärliga och kostsamma problem.

Den ena broschyren riktar sig till de som bygger nytt eller bygger om och den andra broschyren handlar om underhåll och hur man tar hand om sitt ledningsnät, meddelar Svensk Försäkring på sin hemsida den 26 september.

Broschyrerna innehåller mycket matnyttig information. Man får till exempel reda på de olika stegen i byggprocessen med fokus på VA-installationer, vad som måste vara uppfyllt innan fastigheten får anslutas till det kommunala ledningsnätet, vilket ansvar man har som fastighetsägare för servisledningar på fastigheten fram till förbindelsepunkt och mycket mer. Broschyrerna innehåller även olika checklistor och tips bland annat om hur fastigheten kan klimatsäkras och försäkringars omfattning, vad som gäller vid olika skador för att nämna en del av innehållet.

Till Svensk Försäkrings hemsida där även broschyrerna kan laddas ned (öppnas i ny flik)