Vad kostar utrustningen för att mäta surrogatparametrar?

i bakgrunden staplar med guldfärgade mynt. En infälld bild på provtagningsutrustning.
Efter en handfull utvecklingsprojekt använder ett par miljökontor mätutrustning för så kallade surrogatparametrar. Kungsbacka kommun har använt metoden sen 2019 och delar med sig av sin detaljrika lista över utrustning och tillbehör. Ett tips är att samarbete och dela med andra.

Hej! Vill du läsa hela artikeln?

Denna artikel är en del av innehållet på Små avlopp som är en tjänst från VA-guiden. Som medlem i våra guider så får du tillgång till oberoende, heltäckande och tillförlitlig information. Du håller dig uppdaterad, ökar din kunskap och du får ta del av andras erfarenheter och dokument.

1 kommentar

  1. Kan också tillägg att några av kalibreringslösning ska hanterar som miljöfarlig avfall och är med i REACH Kandidatförteckning och en massor annan listor över begränsningslista och enligt AFS 2018:2 krävs det utbildning och tjänstnarhetsintyg samt utbildning och erbjuden hälsoundersökning (Men vi har gjort riskbedömning och kommer fram till att vi får undantag från detta pga så liten mängd och slutet system). Jag har varit i kontakt med företaget om det finns möjligt att byta ut produkter till bättre alternativ, tyvärr har dom inte alternativ när jag frågade höst 2022. (Jag representerar förvaltningen i kommunens kemikalieråd)