Årets biltvättarkommun 2018

Branschorganisationen Svensk bensinhandel har inom ramen för projektet Hållbar biltvätt utsett ”Årets biltvättkommun 2018”.

Utmärkelsen delas ut med syfte att lyfta fram och uppmärksamma kommuner som arbetar extra hårt med att upplysa invånarna hur det går att tvätta bilen på ett miljövänligt sätt. Årets vinnare är Enköpings kommun, som är bäst i Sverige på att informera sina invånare om miljöriskerna med att tvätta bilen hemma på garaguppfarten eller på gatan.

Enköping kommun har enligt motiveringen varit mycket aktiva i frågan om biltvätt genom att bl a formulera särskilda riktlinjer för tvätt av bil inom kommunen, tillsammans med en rad andra aktiviteter.

Genom ett frågeformulär fick samtliga kommuner möjlighet att svara på hur aktiva de var vad gäller att informera kommunnvånarna om nackdelarna. Utöver Enköping utmärkte sig enligt juryn även Kristinehamn, Sollentuna, Partille och Järfälla.

Läs mer på hemsidan för Hållbar biltvätt.


Mer inom samma ämne: 

– Ren bil med rent samvete. Stockholm Vatten
– Stora Biltvättarhelgen 21-22 april
– Biltvättsrapporten 2016. Hållbar Biltvätt (2017)