Gör ledningsnätet en tjänst – kapa stupröret

VA SYD har gjort en instruktionsvideo som förevisar hur det enkelt går att kapa stupröret för att istället ta hand om regnvattnet i trädgården.

Genom att koppla bort stuprören från ledningsnätet kan risken för översvämning och överbelastat ledningsnät minskas. Vattnet kan istället sparas i en regntunna och använda till andra ändamål, såsom bevattning. VA SYD genom Kristina Hall förevisar i videon nedan hur bortkoppling av stuprör rent praktiskt genomförs.

Skyfallsexperten Kristina Hall var även en av föreläsarna på VA-guidens konferens Vatten Avlopp Kretslopp den 13-14 mars på Hotel Tylösand. Där berättade hon om VA SYDs arbete med att göra plats för vattnet i Malmö och skapa en medvetenhet för vattenfrågan i staden.


Relaterat

Skyfallshantering från plan till praktik – Guldkorn från Vatten Avlopp Kretslopp 2019

VA-guiden Reportage: Satsar på ny teknik för att förutse skyfall – VA SYD:s väderradar

Uteblivna försäkringspengar för skyfall i Malmö