VAK:s morgonsoffa 17 mars – nya perspektiv från tre teknikkonsulter

I morgonsoffan 2022 som har fått rubriken ”Framtidens VA – om teknikkonsulterna själva får bestämma” vill vi som vanligt ge VAK:s deltagare nya perspektiv. Den starka panelen i soffan består av Martina Söderström SWECO, Anette Seger Ramböll Sverige och Anna Dahlman Petri WSP.

Vi har lyckats fånga Anna och ställa några frågor inför årets konferens.

Hej Anna, har du varit på VAK tidigare?

– Jajamensan, jag föreläste redan 2014 på VAK i Örebro. Då pratade jag om VA-taxor och möjligheten att ta betalt för VA-tjänster på ett effektivt sätt.

Vad har du för förväntningar inför årets konferens?

– VAK är en konferens som är relevant för många av oss teknikkonsulter som arbetar med VA i samhällsplaneringen. Jag hoppas få höra många verklighetsnära berättelser och exempel på utmaningar och nya lösningar.

Vad hoppas du ska komma ut ur morgonsoffans diskussion?

– Att vi konsulter får chansen att berätta om våra respektive bilder av framtiden. Det ska bli spännande att se om vi har samsyn eller tänker olika. Det är viktigt för branschens framdrift att vår kompetens och våra perspektiv lyfts fram, vi har mycket att bidra med.

Det kanske blir lite spaningar som en del i diskussionen i morgonsoffan. Finns det någon enskild fråga eller utmaning som vi VA-Sverige ”glömt bort” eller underskattat?

– Det skulle nog vara hur VA-verksamheterna påverkar klimatet.

Morgonsoffan i livesändningen den 17 mars

VA-guiden ser fram emot att välkomna konferensens deltagare till denna intressanta programpunkt med samtal och framtidsspaning från den kompetenta och engagerade panelen med konsulter.

När? Torsdag 17 mars, kl 09.00
Var? Digitalt i konferensens livesändning med Mats Johansson från Ecoloop som moderator.

Läs mer och ta del av hela konferensprogrammet för VAK 2022