Marie Albinsson från Ecoloop är ny expert på VA-guiden

Marie Albinsson
Marie Albinsson, miljökonsult från Ecoloop, är ny expert i VA-guidens expertpaneler för små avlopp och VA-planering.

Vi på VA-guiden är oerhört glada att hälsa Marie Albinsson från Ecoloop officiellt välkommen till VA-guidens expertpanel.

Som den observante läsaren redan har noterat så har Marie tidigare levererat expertsvar här på webben men nu är det dags att presentera vår små avlopps- och VA-planeringsexpert en gång för alla.

Vill du berätta lite om dig och vilken bakgrund du har för de som inte vet vem du är?

– Tack, det är kul att få bli presenterad! Jag arbetar som konsult på Ecoloop med olika uppdrag men där merparten handlar om VA på olika sätt. Det är bland annat som projektledare för fem olika LOVA-projekt om små avlopp, med stöttning i VA-planering i olika kommuner och i ett nätverk om källsorterande avlopp. Ett annat exempel är ett projekt om juridiken kring tekniskt vatten. Innan jag började på Ecoloop arbetade jag med VA-frågor i en kommun.

Hur länge har du jobbat med VA-frågor?

– Jag har jobbat med VA-frågor i 15 år. Jag skrev mitt examensarbete om små avlopp och har sedan dess fortsatt.

Vilka frågor svarar du helst på och vilka frågor är roligast att få?

– Jag svarar gärna på frågor om små avlopp och VA-planering. Jag tycker att det är roligt att kunna tipsa om andra som gör. Många av dom projekt som jag jobbar med och även utbildningar som jag genomfört för VA-guiden handlar just om erfarenhetsutbyte.

Arbetar du med något spännande projekt just nu som du vill dela med dig av?

– Ja jag kan ta två exempel inom olika områden. Det första är att vi är inne på den tredje omgången av LOVA-projekt som handlar om att kvalitetssäkra tillståndsprocessen för små avlopp. I denna omgång är det fyra kommuner som deltar och jag är projektledare för den övergripande delen. Det är roliga och givande projekt där deltagarna får ta del av varandras erfarenheter samtidigt som dom får fokusera på sina egna förbättringsmöjligheter.

– Inom VA-planering är vi ju många som väntar på beslut om propositionen om vägar till hållbara vattentjänster. Eftersom beslut väntas i juni har vi planerat ett webbinarium om detta i slutet av augusti. Detta gör jag tillsammans med en av VA-guiden andra experter, advokaten Johanna Lindqvist. Det ser vi fram emot och hoppas att ni anmäler er till webbinariet, läs mer här.

Vi på VA-guiden kan bara konstatera att få en förstärkning med Marie Albinsson med sin VA-bakgrund från både kommun- och konsultsidan är ett mycket välkommet inslag i expertpanelen. Vi hälsar därmed Marie Albinsson återigen varmt välkommen som expert här på VA-guiden!

Ställ frågor till våra experter

Som medlem har du möjlighet att ställa frågor till Marie och de andra experterna i våra olika paneler. Använd vårt frågeformulär: Ställ din fråga till expertpanelen (medlemskap/login i respektive ämnesområde på VA-guiden krävs)

Nyfiken på våra andra experter? Du hittar fler experter i: