Utredningen om vattenfrågor vid planläggning och byggande – utredningstiden förlängs till augusti

I VA- och samhällsbyggnadsbranschen väntar man med spänning på vad som kommer fram i Utredningen om vattenfrågor vid planläggning och byggande. Nu får man vänta lite till då regeringen förlängt utredningstiden till den 15 augusti 2023.

I utredningens görs en översyn av reglerna i plan- och bygglagen som rör vatten för att bland annat förenkla planeringsarbetet i kommunerna med frågorna. Den särskilda utredaren Johanna Söderasp och tillika vattenvårdsdirektör för Vattenmyndigheten i Bottenvikens distrikt leder arbetet. Uppdraget skulle enligt regeringens tidigare direktiv redovisas senast 20 juni 2023 men nu förlänger man tiden till efter sommaren. Uppdraget ska nu istället redovisas senast den 15 augusti 2023.

Vi har under 2022 fått statusrapporteringar från den pågående utredningen av Johanna Söderasp. Under programpunkten VA-aktuellt på Vatten Avlopp Kretslopp den 15 mars 2023 i Helsingborg kommer Johanna Söderasp också att medverka som föreläsare för att berätta mer om läget i utredningen.

Läs mer om tilläggsdirektivet om förlängd utredningstid på regeringens hemsida
(öppnas i ny flik)

Läs mer om Vatten Avlopp Kretslopp på konferensens hemsida