1-2 oktober, Grundläggande teknik och juridik för små avlopp – webbutbildning

Röd stuga med vita knutar i skogsbrynet. I förgrunden ett stort träd och vårblommor.

Välkommen till en grundläggande utbildning om små avlopp via webben. Under de två dagarna varvas föreläsningar med diskussioner samt en och annan gruppövning. Sista anmälningsdag är den 24 september.

Miljöjuristen Jonas Christensen, Ekolagen Miljöjuridik, går igenom de centrala reglerna som berör handläggningen av de små avloppsanläggningarna. Under den andra kursdagen ger VA-guiden en grundläggande teknikgenomgång där vi beskriver de vanligaste systemen. Vi går igenom hur de är tänkt att fungera och bra saker att tänka på vid förarbete och installation.

Genomgångar av tekniker för småskalig avloppsrening och juridiken som rör små avlopp triggar såklart alltid tankar, idéer och reflektioner. Diskussionerna utgår från deltagarnas erfarenhet. Inför kursen bjuds du som deltagare in till en kurswebb med information, referensmaterial och länkar.

Översiktligt program, 1-2 oktober (pdf)

Målgrupp

Utbildningen passar dig som är relativt ny inom området små avlopp. Utbildningen fokuserar i första hand på miljökontorens prövning av tillståndsansökningar. Vårt mål är att ge dig som inspektör grundläggande kunskaper för att hantera inkommande ansökningar. Även om du är ny på området utgår vi ifrån att du har vissa förkunskaper inom miljö- och hälsoskydd samt miljöbalken.

Utbildningen passar även dig som inte arbetar på myndighet men vill förstå miljökontorens perspektiv samt få bättre koll på regelverket som styr handläggningen av avloppsärenden.

Föreläsare

Björn Eriksson
Redaktör små avlopp
Jurist med en doktorexamen i miljörätt
Ekolagen Miljöjuridik i Uppsala AB
Mathias Hultberg
Redaktör små avlopp

Praktisk information

Datum: 1-2 oktober 2024.
Tid: 8.30-16.30 (båda dagarna).
Plats: Digitalt. En länk till utbildningen kommer att skickas ut till deltagarna efter sista anmälningsdatum. Vi använder oss av Microsoft Teams. Du behöver inte ha programvaran för att delta på utbildningen, utan kan ansluta via webbläsaren.
Anmälan: senast 24 september 2024 (Anmälan är bindande men kan överlåtas.).
Pris:
Medlem i VA-guiden små avlopp eller annonsör på avloppsguiden.se: 8 300 kr, exkl. moms.*
Ej medlem eller annonsör: 10 300 kr, exkl. moms.
Frågor om utbildningen: Elin Jansson, [email protected], 0583-406 74.

 

* Medlemskap innebär att du har ett personligt login till VA-guidens tjänster inom små avlopp. För frågor om medlemskap, kontakta Emmelie Lagemyr, [email protected]

Anmälan

1-2/10 2024 Grundläggande teknik och juridik för små avlopp webb
Jag anmäler mig till grundläggande teknik och juridik för små avlopp 1-2/10, webbutbildning
Hur lång erfarenhet har du av att arbeta med små avlopp?
Vi frågar för att kunna förbereda oss.
Är du intresserad av att gå med i VA-guiden? Markera vilka tjänster du är intresserad av så kontaktar vi dig.
Hos oss hittar du oberoende, heltäckande och tillförlitlig information som hjälper dig att hålla dig uppdaterad, öka din kunskap och ta del av andras erfarenheter och dokument.
Bokningsvillkor
Skickar

Observera att en länk till webbsändningen kommer att skickas ut till deltagarna efter sista anmälningsdatum. Vi använder oss av Microsoft Teams. Du behöver inte ha programvaran installerad för att delta på utbildningen, utan kan ansluta via webbläsare.

Se alla VA-guidens utbildningar