3 september, Behovsbedömning för allmänt VA – webbinarium

Välkommen till ett webbinarium på temat behovsbedömning i fråga om allmänt VA. Hur gör olika kommuner? Vi får ta del av två olika exempel på metoder. Webbinariet är kostnadsfritt för VA-guidens medlemmar inom VA-planering.

På det här webbinariet är temat behovsbedömning. Hur gör olika kommuner? Vi får ta del av två olika exempel på metoder. Norrtälje kommun som i sin bedömning behöver hantera ett stort antal områden men också en metod som utvecklats av WRS och Ecoloop bara för ett enstaka område.

Behovsbedömning i Norrtälje kommun – metod för flera områden

Det första exemplet är från Norrtälje kommun där miljö- och hälsoskyddsinspektör Malin Olofsson tillsammans med Emma Björklund, GIS-samordnare på samhällsbyggnadskontoret berättar om deras arbete med att ta fram en GIS-baserad modell för bedömning av områden med enskilt vatten och avlopp inom sammanhängande bebyggelse. Med den nya modellen kan uppgifter om de 305 olika områdena hämtas med FME-tjänster*. Det är ett omfattande arbete för kommunen men som kommer att underlätta det kommande arbetet i VA-planeringen.

*FME= Feature Manipulation Engine, är ett datakonverteringsverktyg som konverterar data mellan ett stort antal format, både filformat och databaser.

Behovsbedömning för ett område

I det andra exemplet kommer Ebba af Petersens från WRS och Marie Albinsson från Ecoloop att berätta om den metod de utvecklat i några §6-utredningar. Nu handlar det om behovsbedömning för ett enskilt område och om det finns förutsättningar för att fortsätta med enskilda lösningar eller om det finns ett behov av allmänna vattentjänster. Bland annat tas frågeställningar om vattenkvalitén upp.

Vi hoppas på mycket diskussion och att ni som deltar även vill dela med er av era exempel.

Föreläsare

Konsult spillvatten, kretslopp, nödvatten m.m.
WRS
GIS-samordnare
Norrtälje kommun
Miljö- och hälsoskyddsinspektör
Norrtälje kommun
Marie Albinsson
Miljökonsult
Ecoloop AB

Varmt välkommen!

Praktisk information

 

Datum: tisdag 3 september 2024
Tid: kl 09.30-11.00
Arrangör: VA-guiden
Plats: Digitalt. En länk till webbinariet kommer att skickas ut till deltagarna efter sista anmälningsdatum. Vi använder oss av Microsoft Teams. Du behöver inte ha programvaran för att delta, utan kan ansluta via webbläsaren.
Anmälan: senast 30 augusti 2024 (anmälan är bindande men kan överlåtas.)
Pris:
– Medlem i VA-guiden inom VA-planering*, kostnadsfritt
– Ej medlem i VA-planering: 1000 kr exkl. moms

 

Frågor om webbinariet: Elin Jansson, [email protected], 0583-406 74

 

*Medlemskap innebär att du har ett eget login till VA-guidens tjänster inom VA-planering. För frågor om medlemskap, kontakta Emmelie Lagemyr, [email protected]

Anmälan

3 september 2024, Behovsbedömning för allmänt VA – webbinarium
Anmälan är bindande men kan överlåtas.
För- och efternamn
T.ex. VA-ingenjör, miljöinspektör, konsult
Är du intresserad av att gå med i VA-guiden? Markera vilka tjänster du är intresserad av så kontaktar vi dig.
Hos oss hittar du oberoende, heltäckande och tillförlitlig information som hjälper dig att hålla dig uppdaterad, öka din kunskap och ta del av andras erfarenheter och dokument.

Faktureringsuppgifter (endast för icke-medlemmar i VA-guiden inom VA-planering)

Bokningsvillkor
Skickar