Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Det här event har passerat.

Nätverksträff små avlopp i Kretslopp Eskilstuna, Kvicksund

10 maj kl 08:3015:30

Inbjudan och fullständigt program för dagen!

Datum: Fredagen den 10:e maj 2019
Tid: kl 9.00-15.30, kaffe serveras från kl 8.30
Plats: Tegelvikens skola i Kvicksund, strax utanför Eskilstuna.
Tåg går till Kvicksunds station och det är ca 15-20 min promenad till Tegelvikens skola, adress Sundbyviksvägen 2, 635 31 Kvicksund. Länk till karta.

OBS! Dagen avslutas med studiebesök vid Sörby gård och transport till Eskilstuna tågstation erbjuds efter studiebesöket (inte tillbaka till Kvicksund).

Om nätverksträffen: Vi har fyllt en heldag med föredrag, diskussioner samt spännande studiebesök för alla som är intresserade av små avlopp, källsorterade fraktioner och kretslopp. Alla är välkomna både handläggare för avfall, små avlopp, representanter från va-bolag eller kommunens tekniska förvaltning, avfalls- och avloppsingenjörer, va-strateger, va-rådgivare, miljöinspektörer till teknikleverantörer och politiker!

Dagen har fokus på system för källsortering av avloppsfraktioner och återföring av näringsämnen till jordbruket. Vi träffas på Tegelvikens skola i Kvicksund, Eskilstuna på förmiddagen för olika föredrag och diskussioner med erfarenhetsutbyte där vi bland annat diskuterar frågor som kommuners olika latrinhantering. Eftermiddagen viks åt studiebesök, dels för en rundvisning av Tegelvikens skolas vakuumtoalettsystem och dels med ett studiebesök till Sörby Gård och den våtkomposteringsanläggning som funnits sedan 1998.


Anmälan: se länk, sista anmälningsdag är 2 maj 2019. Anmälan är bindande men kan överlåtas
Kostnad:
 Max 1 500 kr, ex. moms. Priset regleras av antalet deltagare och kostnader
Frågor? Marie Strand, 018-10 57 01, marie.strand@vaguiden.se
Arrangör: VA-guiden i samarbete med Avfall Sveriges slamnätverk och Eskilstuna kommun

VARMT VÄLKOMNA!