VA-podden #24 – Malin Ljungdahl, Tyréns om vattentjänstplaner, vattensmart prissättning, nödvattenplanering med mera

I det 24:e avsnittet av VA-podden har vi haft förmånen att prata med VA-konsulten Malin Ljungdahl på Tyréns. Vi avhandlar alltifrån favoritlag, en VA-planerares vardag till nödvattenplanering, vattensmart prissättning och vad skillnaden är mellan en VA-plan och vattentjänstplan.

Malin Ljungdahl har en lång erfarenhet av VA-frågor med sin bakgrund från Chalmers tekniska högskola och en rad olika roller som VA-ingenjör, enhetschef för VA-planering och biträdande VA-chef i olika kommuner i Västsverige. I november 2019 bytte hon bana för att bli uppdragsansvarig för VA-utredningar på Tyréns. Vi får bland annat höra vilka likheter och olikheter det finns mellan att jobba på en kommun och att arbeta som VA-konsult.

I podden råkar det även att ställas en och annan fråga om favoritlag och vi får goda råd om vad man ska tänka på vid nödvattenplanering. Dessutom får vi höra om ett mycket spännande projekt som Tyréns medverkat i som handlar hur vi ska få beteendeförändringar vad gäller vattenanvändning om hur vattensmart prissättning kan användas.

Välkommen att lyssna på avsnittet i spelaren nedan!