Nominera dina kandidater till Avlopp & Kretsloppspriset 2024

Foto: 2023 års pristagare av Avlopp & Kretsloppspriset. Priset gick till två pristagare, Väddö Golfklubb, här representerad av Christer Svärd och Göran Sanderberg samt Anders Solvarm (i mitten på fotografiet).

Dags att nominera dina kandidater till Avlopp & Kretsloppspriset 2024. Priset delas ut under konferensen Vatten Avlopp Kretslopp. Vet du någon som förtjänar priset? Skicka in förslag på kandidater till juryns sekreterare. Nomineringen är öppen till och med årsskiftet.

Vet du någon eller några som bidragit till utveckling och nytänkande eller påskyndat införandet av miljö- och kretsloppsanpassade avloppssystem, som du tycker borde prisas? Även betydelsefulla insatser på temat vattenbesparing och vattenåtervinning som en del i avloppssystemet inryms i prisets statuter. Nominera din kandidat till 2024 års pristagare av Avlopp & Kretsloppspriset!

Hedersamt pris med resa som utvecklar

Priset består av ett resestipendium på 25 000 kr, en kretsloppsanpassad toalett i Afrika eller Asien genom organisationen Toaletter utan gränser, Guldkannan Towa samt hedersdiplom. Pristagaren bjuds också in att på nästföljande konferens hålla ett föredrag och presentera erfarenheterna från studieresan och sina tankar om miljö- och kretsloppsanpassning av avloppssystem.

Nomineringen ska innehålla:

  • Namn på kandidat(er)
  • På vilket sätt har den nominerade bidragit till utveckling och nytänkande eller påskyndat införandet av miljö- och kretsloppsanpassade avloppssystem i Norden eller i länder med stort behov av förbättrad sanitet?
  • Bifoga gärna underlagsmaterial (eller länkar till), till exempel tidningsartiklar, rapporter, intervjuer, referensobjekt eller annat material som styrker motiveringen och ger juryn mer information om kandidaten.

Skicka din nominering till Ebba af Petersens, sekreterare för Avlopp & Kretsloppspriset, [email protected],  tel 018-17 45 44. Sista dag för nominering: 31 december 2023.

Läs mer: Avlopp och Kretsloppspriset