24 oktober, Skyfallskarteringar: Ny vägledning och nya möjligheter – webbinarium

VA-guiden bjuder in SCALGO för att prata om MSB:s nya vägledning om skyfallskarteringar och om hur man kan följa rekommendationerna med nya möjligheter i SCALGO Live. Webbinariet är kostnadsfritt för VA-guidens dagvattenmedlemmar.

Vägledningen Metod för skyfallskartering av tätorter publicerades av MSB i slutet av 2023 och bygger vidare på en tidigare vägledning från 2017. Det nya dokumentet introducerar uppdaterade rekommendationer för vilka typer av skyfallsanalyser som är lämpliga för olika förhållanden och situationer.

Under webbinariet kommer Hampus Åkerblom från SCALGO förklara vad MSB:s nya vägledning betyder i praktiken, visa exempel på och jämföra olika sorters skyfallskarteringar samt gå igenom hur SCALGO Live* kan användas för att både ta fram översiktliga karteringar och gör en fördjupad analys.

*SCALGO Live är en plattform från SCALGO som erbjuder en färdig landstäckande skyfallskarta och verktyg för att arbeta aktivt med översvämnings- och dagvattenfrågor. Nyligen har SCALGO ingått i ett samarbete med TUFLOW, för att tillsammans utveckla en integration som gör det enklare att genomföra detaljerade dynamiska analyser var som helst i Sverige.

Innehåll i korthet

  • Beskrivning av MSB:s nya vägledning för skyfallskartering av tätorter och viktiga skillnader jämfört med tidigare vägledning från 2017
  • Jämförelse av olika modeller för skyfallskartering, bland annat för- och nackdelar med att använda statiska respektive dynamiska modeller
  • Genomgång av hur SCALGO Live kan användas på olika sätt för skyfallsfrågor

Föreläsare

Marknadsutvecklare, Sverige
SCALGO

Varmt välkommen!

Praktisk information

 

Datum: torsdag 24 oktober 2024
Tid: kl 10.00-11.00
Arrangör: VA-guiden
Plats: Digitalt. En länk till webbinariet kommer att skickas ut till deltagarna efter sista anmälningsdatum. Vi använder oss av Microsoft Teams. Du behöver inte ha programvaran för att delta, utan kan ansluta via webbläsaren.
Anmälan: senast 21 oktober 2024
Pris:
– Medlem i VA-guiden inom Dagvatten*, kostnadsfritt
– Ej medlem i Dagvatten: 1000 kr exkl. moms (anmälan är bindande men kan överlåtas.)

 

Frågor om webbinariet: Elin Jansson, [email protected], 0583-406 74

 

*Medlemskap innebär att du har ett eget login till VA-guidens tjänster inom VA-planering. För frågor om medlemskap, kontakta Emmelie Lagemyr, [email protected]

Anmälan

24 oktober 2024, Skyfallskarteringar: Ny vägledning och nya möjligheter – webbinarium
Anmälan är bindande men kan överlåtas.
För- och efternamn
T.ex. VA-ingenjör, miljöinspektör, konsult
Är du intresserad av att gå med i VA-guiden? Markera vilka tjänster du är intresserad av så kontaktar vi dig.
Hos oss hittar du oberoende, heltäckande och tillförlitlig information som hjälper dig att hålla dig uppdaterad, öka din kunskap och ta del av andras erfarenheter och dokument.

Faktureringsuppgifter (för dig som inte är medlem i VA-guidens ämnesområde Dagvatten)

Bokningsvillkor
Skickar